Als het gaat om miljonairs springt Wassenaar er in de Haagse regio bovenuit. Maar liefst 16,6 procent van de inwoners miljonair, dat komt neer op zo’n 1900 huishoudens (cijfers uit 2018). Wil jij je ook voegen bij dit illustere volk, dat kan. Genesteld tussen de Haagse Golf & Countryclub en Duinrel bevindt zich dit riante landhuis dat te koop staat.

Villa Klaverduyn

Het gaat om Villa Klaverduyn – gebouwd in 1917. Bij een woning met een naam, weet je dat het iets spectaculairs in petto heeft. Niet voor niets wordt het vertegenwoordigd door de makelaars van Sotheby’s International Realty en is het ook nog eens Rijksmonument. De uit de kluiten gewassen villa bevindt zich in een schitterend park met riante vijver.

VIlla Klaverduyn

Ook de omgeving is zeer rustig, aangezien het in een historisch en prachtig natuurgebied ligt met veel privacy en rust. De woeste duinen zijn het enige wat tussen het landhuis en de zee te vinden is. Een dagje uitwaaien is hier dus zo gepiept.

Wassenaar

Door de bijzondere vorm van de woning liggen vrijwel alle kamers in een halve cirkel rondom het terras. Wat natuurlijk zorgt voor een overweldigende lading natuurlijk licht. Al is dat ook wel nodig als je ziet hoe groot de kamers zijn. Alleen de woonkamer is met 120 vierkante meter al bijna twee keer zo groot als hoe de gemiddelde Nederlander woont (gemiddeld 65 vierkante meter). De ruime serre van 70 m2 geeft op zijn beurt uitzicht over de duinen. Hier bevindt zich ook een studeerkamer en fitnessruimte.

VIlla Klaverduyn ligt op een prachtig aangelegd terrein van 30.000 m2 eigen grond, grenzend aan een beschermd duingebied dat zich uitstrekt tot strand en zee. Behalve de eigen 9 holes golfbaan zijn er een veelvoud van sport mogelijkheden zoals hockey -en voetbalclubs, golfclubs. Vanuit de keuken toegang tot de royale eetkamer en de centraal gelegen woonkamer. In de linkervleugel van de villa is de master bedroom met fraaie badkamer en kleedkamer gesitueerd. Op de verdieping zijn vier ruime slaapkamers, vier badkamers, een sauna, kleedruimten en nog een aantal praktische ruimtes.

Zwembad en tennis- en golfbaan

Ook de tuin is een kunstwerk op zich. Op deze lap grond vind je namelijk een zwembad met pool house, gravel tennisbaan met tennisbar en de prachtig gelegen 9-holes golfcourse. Onder het poolhouse is de garage gerealiseerd die plaats biedt voor 4 auto’s. Maar hier zul je ook een fraaie jaren ’50 Rock & Roll feestruimte tegenkomen.

't Gooi

De prijs van Hertelaan 15 is op aanvraag en is te beschouwen op de website van Sotheby’s International Realty.

Tennis- en golfbaan
VIlla Klaverduyn VIlla Klaverduyn