Als het gaat om miljonairs, springt Wassenaar er in de Haagse regio bovenuit. Maar liefst 16,6 procent van de inwoners is miljonair, dat komt neer op zo’n 1900 huishoudens (cijfers uit 2018). Wil jij je ook voegen bij dit illustere volk, dat kan. Genesteld tussen de Haagse Golf & Countryclub en Duinrel bevindt zich dit riante landhuis met 738 m² woonoppervlak – dat te koop staat.

Villa Klaverduyn in de etalage

Het gaat om Villa Klaverduyn. De woning werd gebouwd in 1917 en is bekend uit de serie Swanenburg. Bij een woning met een naam, weet u dat het iets spectaculairs in petto heeft. Niet voor niets werd het vertegenwoordigd door de makelaars van Sotheby’s International Realty, nu door Makelaarskantoor Paul F. de Haas & Co., en is het ook nog eens een Rijksmonument. De uit de kluiten gewassen villa bevindt zich in een schitterend park met riante vijver.

VIlla Klaverduyn

Ook de omgeving is zeer rustig, aangezien het in een historisch en prachtig natuurgebied ligt, met veel privacy en rust. De woeste duinen zijn het enige wat tussen het landhuis en de zee te vinden is. Een dagje uitwaaien is hier dus zo gepiept.

Wassenaar

Door de bijzondere vorm van de woning liggen vrijwel alle kamers in een halve cirkel rondom het terras. Wat natuurlijk zorgt voor een overweldigende lading natuurlijk licht. Al is dat ook wel nodig als je ziet hoe groot de kamers zijn. Alleen de woonkamer is met 120 vierkante meter al bijna twee keer zo groot als hoe de gemiddelde Nederlander woont (gemiddeld 65 vierkante meter). De ruime serre van 70 m2 geeft op zijn beurt uitzicht over de duinen. Hier bevindt zich ook een studeerkamer en fitnessruimte.

31.305 m² m2 aan eigen grond

Villa Klaverduyn ligt op een prachtig aangelegd terrein van 31.305 m² m2 eigen grond, grenzend aan een beschermd duingebied dat zich uitstrekt tot strand en zee. Behalve de eigen 9 holes golfbaan zijn er een veelvoud van sportmogelijkheden in de buurt, zoals hockey -, voetbal-, en tennisclubs.

Wassenaar

Vanuit de keuken toegang tot de royale eetkamer en de centraal gelegen woonkamer. In de linkervleugel van de villa is de master bedroom met fraaie badkamer en kleedkamer gesitueerd. Elders zijn er vier ruime slaapkamers, vier badkamers, een sauna, kleedruimten en nog een aantal praktische ruimtes.

Zwembad en tennis- en golfbaan

Ook de tuin is een kunstwerk op zich. Op deze lap grond vindt u namelijk een zwembad met pool house, gravel tennisbaan met tennisbar en de prachtig gelegen 9-holes golfcourse. Onder het poolhouse is de garage gerealiseerd, die plaats biedt voor 4 auto’s. Maar hier zul je ook een fraaie jaren ’50 Rock & Roll feestruimte tegenkomen.

Het pand leek verkocht nadat de advertentie offline werd gehaald, maar momenteel staat het pand weer publiekelijk te koop met een vraagprijs van maar liefst € 11.950.000.

't Gooi
Tennis- en golfbaan
VIlla Klaverduyn VIlla Klaverduyn