Het luxe lifestyle merk Volonic heeft een heel bijzondere draadloze oplader op de markt gebracht. Het gaat om de Limited Edition Valet 3 draadloze oplader, die gemaakt is van 18k goud en puur Vicuña wol. Het technische accessoire is gewoon te koop en kost $250.000. De prijs zal echter fluctueren met de dagelijkse waarde van goud. Met een beetje geluk kun je dus zelfs nog winst maken.

18-Karaat gouden draadloze oplader

Draadloze opladers worden met de dag populairder. Er is haast niks handiger dan een lege telefoon op een matje leggen, waarna deze zichzelf helemaal weer oplaadt. Er komt geen stekker aan te pas, dus hoef je je geen zorgen te maken over een stopcontact in de buurt. Ook het Amerikaanse merk Volonic vindt draadloze opladers interessant en heeft nu besloten om zelf wat unieke modellen te gaan verkopen.

gouden oplader

Het frame van de 18-karaat gouden draadloze oplader waar het allemaal om draait, is compleet bedekt met meer dan 1500 gram 18-karaat geelgoud. Dit alleen heeft al een waarde van €50.000. Het oppervlakte is bedekt met Vicuña wol, een van de meest begeerde wol ter wereld. Dit wol kost duizenden euro’s per meter en is met uiterste precisie op de oplader verwerkt.

gouddd

Specificaties

De oplader wordt aangedreven door de Aira’s FreePower-technologie die gebruikmaakt van een matrix met 18 spoelen en kan worden gebruikt om maximaal drie apparaten tegelijkertijd op te laden. Het beschikt daarnaast over 3 LED-oplaadindicatoren. Volonic wil met de gouden draadloze oplader haar allerrijkste gebruikers een unieke draadloze oplaadervaring bieden. Of mensen hier daadwerkelijk een kwart miljoen Euro voor over hebben, is nog maar de vraag.

oplaad

De oprichter en ontwerper – Shawn Dougherty – gelooft heilig in zijn oplader. Hij zegt dat hij innovatieve technologie, een vooruitstrevend industrieel ontwerp en functionele kunstwerken kan produceren voor veeleisende klanten. Functioneel is de Limited Edition Valet 3 in ieder geval zeker, aangezien er 3 apparaten tegelijk opgeladen kunnen worden. Dat zien we niet vaak! Kopen of eventjes rondkijken kan hier.