Je kunt zeggen wat je wilt, maar Mansory heeft nog nooit een saaie auto gemaakt. Om smaak valt niet te twisten, maar hun creaties zijn nooit duf te noemen. Deze rode draad van hun merkidentiteit trekken ze met deze uitvoering van de Audi RS6 Avant strak door.

De populaire vierwieler uit Ingolstadt valt goed in de smaak bij eigenlijk iedereen wel, maar of dat ook het geval is met dit nogal excentrieke exemplaar valt nog te betwijfelen. Desalniettemin is deze bolide op zoek naar een nieuwe eigenaar. Uiteraard in ruil voor een uiterst aardig bedrag. Daarvoor krijg je een familiebak met als hoofdkleur zwart/wit en met opvallende blauwe streep over de gehele boven- en achterkant en accenten over de velgen.

Audi RS6

 

Mansory Audi RS6

Mansory maakt van auto’s die al veel koppen doen draaien nóg excentrieker vervoersmiddelen. Op die regel is deze dikke Audi RS6 geen uitzondering. Als de carbon fiber body met extra brede heupen je niet kunnen overtuigen, dan doen de uniek gevormde uitlaatpijpen dat wel. De dubbele ovale uiteinden van de standaard RS6 – overigens grootste uitlaatuiteinden die ooit op een Audi Sport RS-model zijn gemonteerd – zijn vervangen door een hoekige set in een minstens net zo opvallende diffuser.

Audi RS6

 

Specificaties

Van de ventilatieopeningen in de motorkap, de front splitter, de enorme side skirts tot aan de grote dakspoiler aan de achterkant: Mansory heeft kosten noch moeite gespaard om deze creatie body te geven. Allemaal leuk en aardig, maar het zou geen compleet pakket zijn zonder enkele wijzigingen onder de motorkap. De 4,0-liter V8 produceert niet langer de standaard 600 pk en 800 Nm koppel, maar scheurt nu met 720 pk en 1000 Nm. Dit extra vermogen heeft geleidt dat de 0 tot 100 km/h sprinttijd verlaagd is van 3,6 seconden naar slechts 3,2 seconden. In totaal staat er 50 km op de teller en wordt het opmerkelijke exemplaar aangeboden bij Hollmann International. Te koop voor €257.520 (Nu €243,950.00), maar dan heb je wel een zeer gewilde wagen in een exceptioneel excentrieke uitvoering.

zijkant raam Audi RS6