In de afgelopen twee jaar zijn er twee automerken die de motorwereld hebben verrast door een samenwerking aan te gaan met bekende motorfabrikanten. Zo ging Aston Martin bijvoorbeeld een samenwerking aan met Brough Superior om een Limited Edition AMB 001 motorfiets te produceren. Een Amerikaanse ontwerper heeft nu een bizar snelle tweewielige Bugatti ontworpen. Maak kennis met de Bugatti Vitesse.

Bugatti Vitesse motor

Wie aan Bugatti denkt, denkt al gauw aan supersnelle en dure sportauto’s. Vooralsnog zijn er louter vierwielers gefabriceerd door het Franse bedrijf waar we eerder al bij zagen dat het in totaal 10 uur kost om enkel het logo te maken. Een Amerikaanse ontwerper heeft nu een conceptmodel van een Bugatti motorfiets gemaakt die we gerust uitzonderlijk kunnen noemen. De beelden spreken voor zich.

De motor wordt Bugatti Vitesse genoemd en heeft een soortgelijk gestroomlijnd ontwerp met een volledig afgedekte voorkant om hem zo aerodynamisch mogelijk te maken. Volgens de ontwerper is de motor zo ontworpen dat hij zo’n beetje alle ​​wereldsnelheidsrecords kan verbreken.

Bugatti motor

Het ontwerp van de motorfiets is geïnspireerd op basis van een Bugatti Vision Gran Turismo Concept uit 2015, wat duidelijk te zien is aan het ontwerp van het achterwiel en de enorme C-vormige ventilatieopening in de voorkuip. Er worden in ieder geval 20 manuren bespaard op het iconische Bugatti logo, dat niet op de motor te vinden is. Al denken wij wel dat er flink wat uren moeten worden uitgetrokken om zo’n supersonische tweewieler te fabriceren.

Of de motor daadwerkelijk geproduceerd gaat worden en op de markt verschijnt, is dus nog niet duidelijk. De snelste motor ter wereld op dit moment heeft een topsnelheid van 400 km/uur. De snelste Bugatti ter wereld – Bugatti Chiron Super Sport 300+ – heeft een W16 motor en heeft een topsnelheid van 480 km/uur. Dat de tweewielige variant die als conceptversie is ontworpen deze snelheid kan overtreffen, vinden we niet heel gek.

 

Bugatti
Motor
Vitesse