De luxe Chinese autofabrikant Hongqi begint langzaam maar zeker in een merk te veranderen dat zich gaat vestigen tussen de grote jongens in de autowereld. Met hun nieuwste exemplaar – de Hongqi S9 – wil het merk de strijd aangaan met Bugatti en Koeningsegg. Wij nemen graag een kijkje.

Hongqi S9

Het Chinese bedrijf heeft zijn eerste hybride hypercar op de Auto Shanghai 2021 geïntroduceerd, de Hongqi S9. De Chinese hypercar , die als concept werd getoond op de Frankfurt Motor Show 2019, is nu daadwerkelijk klaar om verkocht te worden.

hongqi s9

De hypercar is ontworpen door niemand minder dan Walter de Silva, de voormalige designchef van de Volkswagen Group die de originele Audi R8 ontwierp. Dat verklaart het supersonische ontwerp van de auto. De S9 – door De Silva omschreven als “reimagined luxury” – ziet eruit als een moderne vertolking van de klassieke GT-raceauto’s uit de jaren negentig, vooral als er wordt gekeken naar de achterkant.

Snelheid

Het bedrijf heeft nog niet alle details vrijgegeven, behalve dat het een V8-verbrandingsmotor heeft en het totale vermogen van de hybride aandrijflijn staat op 1400 pk. Hongqi beweert ook dat de S9 in staat is om de sprint van 0-100 km / u in slechts 1,9 seconden te maken, wat het de snelst accelererende auto zou moeten maken.

Er zullen slechts 99 exemplaren van de hypercar worden gemaakt en wat we tot nu toe weten, is dat hij niet in China zal worden gebouwd. In plaats daarvan zal de Hongqi S9 worden geproduceerd in Modena, Italië. Het is dus geen volledig Chinese auto.

Over de officiële en definitieve verkoopprijs is nog niks zeker, maar het gerucht gaat dat het rond de $1.4 miljoen ligt – omgerekend €1.1 miljoen. Daarmee is het een stuk goedkoper dan de auto’s van de voornaamste concurrenten Bugatti en Koenigsegg. In deze prijsklasse zijn er weinig auto’s die aan de statistieken van de nieuwe Chinese S9 kunnen tippen.