Ali B begon als rapper, maar ontplooide zichzelf  verder uit tot meer dan alleen dat. Hij is ondernemer, heeft zijn eigen succesvolle platenlabel SPEC en is met enige regelmaat te zien op de beeldbuis. Dit succes is ook terug te zien in zijn daily driver. Waar hij eerst een Opel Insignia reed, rijdt hij nu in een chique bak. Boordevol uitstraling.

Ali B’s vervoersmiddel

De vorige auto van Ali B was een blauwe Opel Insignia, maar zodra de zaken goed gaan mag die de deur uit en komt er iets mooiers voor in de plaats. Voor iemand die lekker aan de weg aan het timmeren in zijn vakgebied – of je er van houdt of niet – verwacht je ook wel een auto met iets meer status. De switch van Opel naar een Bentley zal vast even wennen zijn geweest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Zijn keuze viel op een zwart exemplaar met zwarte velgen. Onder de kap van de black beauty rust een V8 motor, die 435 pk levert. De motor accelereert in 4.8 seconden naar de honderd kilometer per uur en hij kan een maximum snelheid halen van 270 kilometer per uur.

Bentley Bentayga

Tuurlijk zijn er een heleboel auto in deze prijsklasse die deze Bentayga zonder enige moeite voorbij sjezen, maar een Bentley koop je ook niet voor de kracht. Het draait hier vooral om luxe en comfort. Iets waar je met dit exemplaar wel gebakken bij zit. Hij kocht de Bentley dus in 2018 tegelijkertijd dropte hij ook een nieuwe nummer met video, ‘Bentayga’.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec)

Zoals je van een luxeauto mag verwachten, heeft de Bentley ook heel wat features aan boord. Zo beschikt de auto onder andere over adaptieve cruise controle, zogenaamde ‘dodehoek-detectie’ en verkeersbord herkenning.

In Nederland is de meest toegankelijke Bentayga een diesel V8 met een prijskaartje van € 223.250. De benzinevariant, een W12, kost met een vanafprijs van € 286.257, een behoorlijke som meer. Gezien Ali B’s vermogen en de hoeveelheid knaken hij binnenharkt als jurylid bij The Voice of Holland, zal kan hij de Bentley met gemak kunnen onderhouden.