Altijd al in een stenen kasteel willen wonen, maar tegelijkertijd ook liefhebber van moderne architectuur? 7000 kilometer verderop staat een huis dat perfect aan deze voorwaarden voldoet. In de Amerikaanse stad Atlanta staat er namelijk een moderne kasteelvilla te koop die volledig is gebouwd van steen. Dit bijzondere stulpje wordt aangeboden met een vraagprijs van €9 miljoen.

Kasteelvilla te koop in Atlanta

Het huis staat te koop in de chique wijk genaamd North Buckhead. Voor de vraagprijs van €9 miljoen krijgt de koper in totaal bijna 1500m² aan land, een gastenhuis, een poolhouse, ondergrondse kantoorruimte en natuurlijk de grote kasteelvilla. Zowel de buitenkant van de villa als de vloer is volledig gebouwd van steen. In de rest van het huis komen ook veel houtsoorten naar voren.

Kasteelvilla Atlanta

Foto: Ilya Zobanov, Atlanta, GoldLens Media

Villa

Ilya Zobanov, Atlanta, GoldLens Media

De ramen van de villa zijn enorm groot en de vorm doet denken aan een ouderwets kasteel, maar dan in een modern jasje. Wie naar binnen loopt, komt al snel terecht in de grote woonkamer die om te toveren is tot een keuken. Er is ook een aparte grote keuken met een dubbel kookeiland, gemaakt van kwarts.

Verder heeft de kasteelvilla ook een kantoor met een open haard, zeg slaapkamers, twee omkleedkamers en 8 marmeren badkamers. Wie van de eerste naar de derde verdieping wil, kan kiezen tussen een lift en een trap – echte luxe dus. Sportliefhebbers kunnen genieten in de sportschool en kunnen achteraf ontspannen in de spa of in het wellness center.

Petrolheads opgelet

Bij de kasteelvilla krijgt de gelukkige koper ook een groot stuk vrije grond met een grote garage. Zo is het optrekje dus ook geschikt voor een autoliefhebber met een groot wagenpark. Al met al een prachtige villa in een rustige plek. Het is nog wel de vraag of er iemand bereid is om €9 miljoen neer te leggen, maar voor dit geld zal je niet gauw een beter alternatief vinden.

Atlantaa
Keuken