In Nederland is één Porsche op de oprijlaan al iets om beretrots op te zijn – en terecht. Maar de American Dream gaat daar lachend voorbij. Daar moet alles groter, extravaganter en vooral meer. Als consument kom je daar dan ook flink aan je trekken, mocht je beschikken over het benodigde vermogen. Dit is daar een prachtig voorbeeld van. Een spectaculaire Porsche-garage.

Porsche-garage

Het gaat in totaal om een oppervlakte van circa 44.400 vierkante meter, genoeg plaats meer dan 40 auto’s te behoeden van het Californische klimaat. De eigenaar kan het niet meer bekostigen of wil juiste het tegenovergestelde en uitbreiden. Wat het ook is, hij wil er vanaf. Zijn huis en garage welteverstaan. Te zien aan de vraagprijs, gaat de autoverzameling met de rechtvaardige eigenaar mee naar zijn volgende bestemming.

De huidige eigenaar heeft hier vooralsnog zijn indrukwekkende Porsche-collectie staan. Onder meer bestaande uit felbegeerde modellen als de 996 GT2 en de 911R, maar verder staan er nog auto’s tussen met een interessant verhaal.

Porsche 935 Straßenversion

Zoals deze. De zwarte wagen met paars en roze stippen is een Porsche 935 Straßenversion: een one-off die door Porsche Exclusive gebouwd is in opdracht van een klant. Het is alleen geen omgebouwde 935 (zoals de naam doet vermoeden), maar een 911 Turbo die een bodykit heeft gekregen. Dit werd geen één-op-één kopie van de raceauto: de Straßenversion heeft bijvoorbeeld een hele andere spoiler. Die er overigens niet kleiner op is geworden.

Porsche-garage

Een andere unieke auto is de Porsche 930 Turbo RS (de auto met Martini-livery en de verstralers). Deze 911 werd gebouwd in opdracht van de beroemde dirigent Herbert von Karajan. Het is een Carrera RS, maar met het onderstel van een Carrera RSR. Verder zien we ook nog een 911 SC/RS – waar er maar twintig van gemaakt zijn, één van de vier 968 Turbo RS-en en nog een Formule 1-auto.

Dat zit vastgoed

Het moge duidelijk dat dit niet gaat om een doorsnee Porsche-collectie, mochten die er überhaupt zijn. Meer is helaas lastig te ontdekken, aangezien de advertentie vooral draait om de nabijgelegen woning op het erf. Een woning die eveneens flink tot de verbeelding spreekt. Al dit moois is gelegen op de heuvels van Fallbrook, Californië. Meer foto’s van de woning én de rijkelijk gevulde Porsche-garage, vind je hier.

Porsche-garage

We kunnen niet wachten op de fotoserie van de volgende eigenaar om te zien wat hij qua auto’s in petto heeft. De vraagprijs komt neer op €2,03 miljoen en is wat ons betref nog vrij ingetogen.

Porsche-garagePorsche-garage Porsche-garage Porsche-garage yuin interieur villa