De 45-jarige golfvedette Tiger Woods staat bij het wereldwijde publiek bekend als één van de beste golfers aller tijden. Met het prachtige spelletje heeft de Amerikaan al meer dan een miljard verdiend en mag hij zich scharen in een illuster rijtje. Met zo’n gigantisch vermogen is het niet vreemd dat hij ook zijn eigen jacht heeft. We nemen een kijkje in het € 20 miljoen kostende luxe schip genaamd ‘Privacy’.

Het jacht van Tiger Woods

Woods kocht de boot in 2004 en heeft het al over heel de wereld laten varen. Aangezien de golfer al jaren miljardair is, verwacht je misschien een gigantisch jacht van minimaal een honderd miljoen euro. Het jacht heeft vergeleken met andere superjachts echter een ‘schamele’ 600 m² oppervlakte. Natuurlijk is dit nog steeds gigantisch, maar toch valt het niet op tussen andere jachten net als hieronder – jacht van Woods ligt links.

jacht

Sommige mensen zijn van mening dat Tiger Woods zijn jacht moet upgraden. Als we echter naar het schip kijken, begrijpen we wel waarom de golfer er geen afstand van wil doen. In totaal zijn er 9 werknemers die op het jacht aanwezig zijn als er wordt gevaren. Per jaar is Woods € 1.8 miljoen kwijt aan brandstof, aanleg-, personeels- en onderhoudskosten.

Faciliteiten

We sommen de faciliteiten aan boord van het jacht even op. Allereerst is er een grote bar die zich op het dek bevindt, waar een aardig feestje in kan worden gegeven. Daarnaast is er een jacuzzi waar liefst 8 mensen in kunnen, een tank met doorzichtig glas waar in gedoken kan worden en decompressiekamer. Natuurlijk mag de traditionele bioscoop ook niet ontbreken.

Het interieur is uiterst chique en er is ook een sportschool met een loopband, fietsen en gewichten. Hoewel het jacht vergeleken met andere grote schepen niet bizar groot is, heeft het toch een lift. Zo hoeft Woods dus geen onnodige energie te verspillen als hij naar het dek wil. Al met al een prachtig voertuig om lekker de zomer mee door te komen. Wij geven Tiger Woods groot gelijk!

tiger woods
yacht
tiger
tiger woods