Op het eerste oog lijkt deze superjacht op een enorm groot drijvend aerodynamisch kunstwerk. Het superjacht wordt echter gewoon ‘Ark’ genoemd en zowel van binnen als van buiten een waar kunstwerk. Het schip is 100 meter lang en is speciaal ontworpen om grote afstanden af ​​te leggen. De ontwerper omschrijft het schip als een “wereldwijd avonturenpark” voor de volle zee. Een tijdje dus om een kijkje te nemen.

Superjacht Ark

Wie van superjachten houdt, heeft eerder al kunnen genieten van de kiekjes van deze gigantische jacht van Roman Abramovitsj en van het duurste jacht ter wereld. Nu kunnen liefhebbers hun ogen uitkijken naar een nieuw schip dat is ontworpen door scheepsarchitect en jachtontwerper Aristotelis Betsis. Het bijzondere aan Ark, is dat er aan boord veel luxe speelgoed te vinden is.

ark

Aristotelis Betsis

Het superjacht biedt plaats aan maximaal 18 gasten in negen royale ruimtes, plus 45 bemanningsleden. Ark beschikt daarnaast over een scala aan wetenschappelijke faciliteiten, waaronder een volledig uitgerust laboratorium en opslagruimten voor specimenen. Het interieur is uiterst luxe en heeft een mooie glazen afwerking, een luchtlounge, bioscoop, dagspa, jacuzzi en een fitnessruimte met een uitzicht van 180 graden.

Voor de sportievelingen is er ook een grote tennisbaan, een tafeltennisruimte en een ruimte om te basketballen op het achterdek. Voor wie dacht dat dit het was; het meest bijzondere moet nog komen. Betsis heeft namelijk royaal uitgepakt en heeft in het superyacht meerdere gigantische voertuigen een vaartuigen geplaatst.

yacht

Voer- en vaartuigen

We beginnen bij de vaartuigen. Er zijn er twee 9 meter hoge carbon zeiljachten in het schip aanwezig, een vijfpersoons onderzeeër, drie tenders van dik 15 meter en een catamaranlandingsboot. Voor de auto- en crossliefhebbers zijn er twee Mercedes-Benz 6 × 6 G-wagens, twee sneeuwscooters, een paar motorfietsen en een 4 × 4 strandbuggy bij het superjacht inbegrepen.

100 meter yacht

Ark is daarnaast ook uitgerust met een helikopterplatform om je helikopter te huisvesten. Een faciliteit waar slechts de allerrijksten iets aan hebben. Het bizarre luxe schip is zonder meer van alle markten thuis.