Met zowel de zomer als de horecaversoepelingen in aantocht, heeft het er alle schijn van dat we weer mogen genieten van een heerlijk glaasje rosé of champagne op de terrassen. Onze hoofdstad kent ongetwijfeld de meeste terrassen van ons land, waarvan we de 10 meest luxe voor jullie op een rijtje hebben gezet. Zet deze terrassen maar alvast in je agenda.

– The College Hotel, Amsterdam Zuid

We beginnen in Amsterdam Zuid, bij het terras van het College Hotel. Als de zon eenmaal schijnt, is dit een ideale plek om heerlijk een drankje te doen in de comfortabele loungestoelen. Het terras wordt naar eigen zeggen de ‘secret garden van Amsterdam’ genoemd. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om een hapje te eten, als lunch of als dining. Voor een goede fles wijn ben je hier ook aan het juiste adres. Bekijk hier de website.

– The Harbour Club, Amsterdam Oost en Zuid

Als we het hebben over luxe horecagelegenheden, mag The Harbour Club uiteraard niet ontbreken. De terrassen van zowel de locaties in Amsterdam Oost als in Amsterdam Zuid, zijn ideaal om heerlijke luxe te borrelen. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het terras aan het water. Aan de grote ronde tafels kun je genieten van een wijntje en kun je chique lunchen en dineren met heerlijk seafood. Tip: neem een goed gevulde portemonnee mee. Zie hier de website.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Harbour Club (@theharbourclub)

– Ron Gastrobar, Amsterdam Oud-Zuid

Aan het Vondelpark in Oud-Zuid bevindt zich het restaurant van de bekende sterren-chef Ron Blaauw. Het restaurant heeft uiteraard ook een eigen terras, dat in de zomer heerlijk zonovergoten is. Voor iedereen die van plan is om een drankje te doen en daarbij een klein hapje te eten, is dit een aanrader. We raden je aan om van tevoren even te reserveren, aangezien het wel eens druk wil zijn. Neem hier een kijkje op de website

– Mr. Porter, Amsterdam-Centrum

Gelegen in het centrum, op het dak van het W Amsterdam Hotel, is dit misschien wel het meest luxe terras van Amsterdam. Oké, het heeft veel weg van een luxe rooftopbar, maar toch is het gewoon open voor iedereen – hotelgast of niet. Het terras heeft zelfs een eigen zwembad met prachtig uitzicht over de stad. We hebben er eerder al eens een kijkje genomen. Als dat niet genieten is, weten wij het ook niet meer. Zie hier de website van Mr. Porter.

luxe terras

– Amstel Hotel, Amsterdam-Centrum

Mocht je budget niet meespelen, dan is het terras van het Intercontinental Amstel Hotel een van de betere opties. Het luxe 5-sterrenhotel is gelegen aan de Amstel rivier en het terras heeft een prachtig uitzicht over het water. In de zomer zit je heerlijk aan het zonnetje, met als bijkomend voordeel de lichte wind die van de Amstel komt. Geniet van een goed glas wijn, terwijl je de boten aan je voorbij laat trekken. Heerlijk! Bekijk hier de website.

– Marie Sur L’Eau, Amsterdam-Centrum

Het chique terras van Hotel De L’Europe mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Volgens het hotel zelf, is het een stukje Franse Rivièra, maar dan pal aan de Amstel. Je zelf kunt kiezen of je je op een loungebank verschuilt onder een parasol, of op het dek in de zon. Waar je ook gaat zitten; het is hoe dan ook een heerlijke plek om een lekker hapje en drankje te doen in de zomer. Wij watertanden al bij het zien van de overheerlijke oesters. Zie hier de website.

– Lion Noir – Amsterdam-Centrum

De binnentuin van Lion Noir is een oase van rust in het drukke centrum. Op het terras kun je genieten van de rust, met een hapje en een drankje, Op de menukaart varieert het van salades en truffelrisotto tot oesters en kaviaar. Voor een goede fles wijn of een goede fles champagne, ben je bij Lion Noir zeer zeker aan het juiste adres. Het is niet voor niets één van de meest luxe terrassen in Amsterdam. Neem hier een kijkje op de website.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lion Noir (@lionnoiramsterdam)

– Lars Amsterdam – Amsterdam-Noord

In de Houthavens zit sinds enkele jaren een heerlijk fine-dining restaurant genaamd Lars. Het terras is ideaal voor iedereen die een heerlijke luxe lunch wil in het zonnetje. Je kunt in de buitenlucht van het mooie uitzicht over de IJ-oever genieten, met een lekker glaasje wijn om de lunch helemaal compleet te maken. Wij zien onszelf hier al te graag zitten, tijdens de hete zomerdagen. Neem hier een kijkje op de website van Lars Amsterdam.

– Izakaya, Amsterdam Oud-Zuid

Izakaya Asian Kitchen & Bar op de Albert Cuypstraat heeft een zonnig terras waar je buiten fantastische vis kunt knabbelen. Dat gaat hand in hand met een sake-cocktail. Als je er een lange dag op het zitten, kun je ook neerploffen op een van de comfortabele banken.

IZAKAYA

Bekijk hier de website van Izakaya.

– Meneer Nieges, Amsterdam-Noord

Het laatste – en zeker niet het minste – terras op het lijstje van luxe terrassen in Amsterdam, is weggelegd voor Meneer Nieges. Lekker eten, een groot en zonnig terras op een prachtige locatie met uitzicht op het water; bij Meneer Nieges heb je het allemaal. Voor wie een beetje van drukte houdt, is dit terras meer dan geschikt. Simpel, maar zeer goed te vertoeven. Met een leuke fles wijn op de tafel, moet het helemaal goedkomen. Zie hier de website.