Dat TikTok een lucratieve business kan zijn, blijkt wel uit de vermogens van de meest bekende TikTokkers die er op dit moment zijn. Het videoplatform is vandaag de dag voor veel tieners het meest gebruikte sociale medium. Bekende TikTokkers kunnen bizarre bedragen verdienen met een korte video. Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft de rijkste op een rijtje kunnen zetten.

5. Josh Richards – €1.5 miljoen

De 19-jarige Canadees Josh Richards is één van de populairste mannelijke TikTokkers op deze aardbol. Met een volgersschare van 24 miljoen is hij een wereldwijd bekende ster. Op zijn kanaal staan al honderden video’s, waarvan sommige ook geadverteerd zijn. Het vermogen dat hij hiermee heeft weten op te bouwen heeft hij in twee bedrijfjes gestoken; een energydrink bedrijf en een managementbedrijf.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Josh Richards (@joshrichards)


Het doel van Richards is om andere TikTokkers te leren hoe ze geld kunnen verdienen aan de app. Zo is hij niet alleen bezig met zijn eigen financiële succes, maar ook met die van anderen. Qua video’s houdt Richards zich vooral bezig met playbacken, dansen en zingen. Ook post hij veel content op zijn goedlopende YouTube kanaal. Dit maakt hem één van de rijkste TikTokkers wereldwijd.

4. Loren Gray – €2.6 miljoen

We maken meteen een grote sprong naar een vermogen van €2.6 miljoen. De pas 18-jarige Loren Gray was een van de eersten die van het platform gebruik maakte. De jongedame plaatst veel dansvideo’s en gesponsorde content. Ze heeft al veel reclame gemaakt voor grote merken als Burger King, Sketchers en Hyundai. Hier heeft de beeldschone dame een aardig vermogen mee weten op te bouwen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door loren gray (@loren)


Dankzij TikTok heeft Gray ook een zangcarrière te danken. Haar zangkunsten werden op de app opgemerkt en al gauw werd haar een lucratief platencontract aangeboden bij een Amerikaans label. Ook hier plukt ze de financiële vruchten van.

3. Dixie D’Amelio – €2.9 miljoen

Als je op het TikTok-plaform zit, zal de naam D’Amelio je waarschijnlijk niet onbekend zijn. Dixie is de zus van de nog bekendere Charli D’Amelio, die ook nog in deze lijst terug komt. Dixie is pas 19 jaar, maar is nu al het gezicht van het wereldberoemde kledingmerk Hollister. Dit heeft ze weten te realiseren door het doen van dansjes en het meedoen in video’s van andere bekende TikTokkers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door dixie (@dixiedamelio)


Dixie is één van de rijkste TikTokkers ter wereld en heeft ook een zangcarrière weten op te bouwen. In juni 2020 lanceerde ze haar eerste single en die sloeg meteen goed aan bij het publiek. Met bijna 35 miljoen fans verwachten we dat dit ook nog een enorm lucratieve business voor haar kan worden.

2. Charli D’Amelio – €4 miljoen

Op je zestiende al een volgersschare van 111 miljoen hebben, is ronduit bizar. De Amerikaanse tiener is al meer dan een jaar de meest gevolgde TikTokker ter wereld en hier heeft ze ook al een enorm geldbedrag mee verdiend. Met soepel dansbewegingen heeft de 16-jarige dame de harten veroverd van haar fans en heeft ze hierdoor al meerdere bedrijfjes op kunnen zetten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door charli d’amelio (@charlidamelio)

De dame is niet alleen te vinden op TikTok, maar heeft ook een YouTube kanaal en bezit momenteel een nagellaklijn, make-uplijn en een truiencollectie die allemaal enorm hard gaan. Het vermogen van de TikTok-ster wordt daarom ook geschat op €4 miljoen, waardoor ze de op één na rijkste TikTokker is ter wereld.

1. Addison Rae – €5 miljoen

De eerste plek op het lijstje van de rijkste TikTokkers is – wederom – weggelegd voor een dame. De 20-jarige Amerikaan heeft in het verleden een danscarrière achter de rug gehad, waardoor ze op het TikTok-platform is kunnen uitgroeien tot een wereldwijde ster. Rae verdient haar geld niet alleen met gesponsorde berichten, maar net als de anderen in deze lijst profiteert ze ook slim van haar bekendheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Addison Rae ♥️ (@addisonraee)


Zo heeft ze een enorm goedlopende cosmeticalijn en heeft ze haar eigen merchandise. Daarnaast is ze een van de gezichten van het kledingmerk van Kim Kardashian, wat ook enorm veel oplevert. De 75 miljoen volgers die ze heeft zullen er voor zorgen dat ze voorlopig nog even door kan gaan met haar business en ze mag zich daarom ook met trots de rijkste TikTokker ter wereld noemen. Chapeau!