Als je niet weet waar je in deze huidige tijd al je welvaart aan moet uitgeven, is dit je kans om het duurste appartement van het Verenigde Koninkrijk over te nemen. Miljardair Nick Candy heeft namelijk zijn penthouse in Hyde Park op de markt had gebracht. Het luxe appartement met twee verdiepingen van de vastgoedmagnaat in Knightsbridge, centraal Londen, heeft vijf slaapkamers, een zwembad van 21 meter en is zo groot als bijna 18 gemiddelde huizen in Engeland gebundeld.

Nick en Christian Candy

Nick Candy en zijn broer Christian zijn Britse ontwikkelaars van luxe onroerend goed. De broers delen naar schatting een gezamenlijk nettowaarde van £1,5 miljard in de rijke lijst van de Estates Gazette 2010, waarmee ze op positie 52 staan ​​in de lijst van de rijkste projectontwikkelaars in het Verenigd Koninkrijk.

Londen

Londen is al geruime tijd één van de duurste steden om te elven in Europa. In een onderzoek van EuroCost International staat Londen op nummer 3 van de duurste steden om te leven in ons continent – alleen Zürich en Genève zijn duurder. Wereldwijd staat Londen op nummer 7, nummer een is besteedt aan Hong Kong.

Potentiële kopers kunnen worden verleid door de spa, privé-bioscoop, bibliotheek, wijnkamer met voldoende ruimte voor 750 flessen en een eigen cocktailbar, golfsimulator en parkeerservice van het appartement. Maar er is nog veel meer te ontdekken in het woonoppervlak van circa 1672 m². Het kijkt verder uit over het Hyde Park en biedt prachtige vergezichten van alle kanten – beroemd als het grootste park in het centrale park en de koninklijke parken van Londen.

“Ontroerend goed van wereldklasse”

De makelaar omschrijft het als “een onroerend goed van wereldklasse in het hart van Londen, dat de komende jaren zal blijven presteren als een solide investering”. In 2018 werd het appartement door Credit Suisse werd gewaardeerd op £160 miljoen. Toch staat luxe penthouse momenteel genoteerd bij makelaars Savills en Knight Frank voor een prijs van £ 175.000.000 ( circa € 200.903.500).

Een bron zei naar verluidt dat de heer Candy besloot om het appartement te koop an te bieden, nadat hij recente aanbiedingen had ontvangen van belangstellenden uit de Verenigde Staten, Hong Kong en China.

interieur Londen