Sinds vorige week staat de duurste keuken ter wereld te koop. Wat het extra leuk maakt, is dat de keuken Nederlands is. De keuken – genaamd Equinox One – is namelijk ontworpen door Maarten van den Hoogen van Hoog Design en het bedrijf Culimaat uit Berlicum. Hoogste tijd dus om eens een kijkje te nemen in de duurste keuken van de wereld.

Duurste keuken

Wie naar het design kijkt, valt al gauw op dat het geen doodnormale keuken is. Het is echter niet alleen het design dat de keuken zo duur maakt. Vooral de materialen die gebruikt worden zorgen voor het bizar hoge prijskaartje dat de keuken heeft. Er is gebruik gemaakt van roggenleer, bladgoud en speciaal edel hout. De achterwand is gemaakt van een schaarse kalksteen en de handvatten van de koelkastdeur zijn ingelegd met diamanten.

Natuurlijk is de duurste keuken ter wereld ook enorm praktisch. Zo zijn de keukeneilanden handmatig van elkaar af te draaien, of juist naar elkaar toe. De hogen keukenkasten kunnen automatisch uit elkaar worden geschoven, zodat je zo praktisch mogelijk kunt koken. Daarnaast is er ook genoeg plek om uw grote drankvoorraad in de schijnwerpers te zetten.

Toch een lastig parket

De keuken plaatsen op de tweede verdieping is niet zo’n slim plan. Volgens de verkoper van de keuken moet er namelijk een hele ondergrondse constructie worden geplaatst om de keuken te kunnen laten werken. Ook een grachtenpand zal niet geschikt zijn zegt de verkoper. Zo’n beetje alles in de keuken kan worden aan- en uitgezet met knopjes.

keuken

Foto: HOOG Design

Naast deze dure keuken biedt HOOG Design ook andere duur interieur aan. De verkoper – een Helmonder – geeft exclusieve interieurboeken uit en richt zich daarbij op de allerrijksten. “Ik ben de uitgever van de Michelingids voor exclusief wonen”, zegt hij over zijn eigen, kilo’s wegende boeken. Exclusief kunnen we de keuken in ieder geval zeker noemen. Geïnteresseerden kunnen hier meer lezen.

duur

Foto: HOOG Design