Sneakerfans opgelet: de duurste sneakers ooit worden verkocht door het Amerikaanse veilinghuis Sotheby´s. Dit veilinghuis verkocht eerder al meerdere peperdure Nike sneakers voor recordbedragen en heeft nu naar eigen zeggen het duurste paar ooit in handen. We hebben het over een bijzonder paar Yeezy sneakers die Kanye West droeg tijdens de Grammy uitreking in 2008. Naar verwachting gaat het paar minimaal €1 miljoen opleveren – een onbetwist record.

Duurste sneakers aller tijden

De sneakers in kwestie zijn niet alleen gedragen door Kanye West, maar ook ontworpen door de rapper. Met het sneaker- en lifestylemerk heeft de Amerikaan al enkele miljarden verdiend. Dit paar is het eerste prototype van de allereerste collectie Yeezy sneakers die door Kanye zijn ontworpen, wat het nog eens extra bijzonder maakt.

Dit in combinatie met het feit dat Kanye West de schoenen droeg tijdens zijn legendarische Grammy optreden, maakt het paar zo bijzonder dat er een recordprijs wordt verwacht. Brahm Wachter, de baas van de afdeling streetwear van het veilinghuis Sotheby’s, ziet de schoenen als een waar kunstwerk.

“De sneakers veroorzaakten een heuse golf in de sneakergemeenschap toen mensen probeerden het mysterieuze paar te identificeren. Daarna zagen we een reeks samenwerkingen tussen Kanye en Nike, en later de geboorte van zijn lijn met Adidas” zegt Wachter. In 2008 was men dus nog niet bekend met het merk Yeezy en Kanye liet de sneakergemeenschap dus jaren gissen.

Nike Yeezy sneakers

De sneakers hebben een bovenwerk van zacht zwart leer met geperforeerde details, een Nike Swoosh en een Yeezy-riem op de voorvoet met de kenmerkende ‘Y’-medaillonvetersluiting van in roze. Inmiddels heeft Kanye met Yeezy meerdere samenwerkingen achter de rug met de grootste concurrent van Nike – Adidas. Mede dankzij deze samenwerking is het bedrijf uitgegroeid tot een merk dat miljarden waard is.

De sneakers zijn verpakt in een op maat gemaakte houten kist en gaat privé worden verkocht, dus niet in een openbare veiling. Er wordt verwacht dat de prijs misschien wel dik boven de $1 miljoen kan worden en daarmee zullen ze met afstand de duurste sneakers aller tijden worden.

Nike Yeezy
duurste sneakers
Nike