We stonden aardig te kijken toen we uitzochten waar het wagenpark van Gordon Ramsay uit bestond. Oké, hij kan het zich allemaal prima permitteren, maar dat zegt nog niks. Dit is namelijk hoe vermogend de grofgebekte tv-kok is.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay werd in 1966 geboren in Johnstone, Schotland en groeide op in Engeland. In 1997 zijn wereldwijde restaurantgroep Gordon Ramsay Restaurants op. Het heeft in totaal 16 Michelin-sterren gekregen en heeft momenteel in totaal zeven. Nadat hij in 1999 beroemd werd op de Britse tv-miniserie Boiling Point, was Ramsay in 2004 uitgegroeid tot één van de bekende en invloedrijke chef-koks in het Verenigd Koninkrijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gordon Ramsay (@gordongram)

Hij is grofgebekt en neemt geen geen blad voor de mond als het gaat om gebreken in de keuken. Die twee persoonlijkheidskenmerken maken hem geliefd en gehaat als tv-personality.

De 54-jarige is hét gezicht in programma’s als Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen, MasterChef (USA), Hotel Hell en Gedonder in de keuken – samen met Herman den Blijker.

Zijn uitbarstingen en skills in de keuken leveren hoge kijkcijfers op. Je hebt het soms te doen met de koks die een verbale aanvaring meemaken met de Britse chef. Maar tegenwoordig weet iedereen waar ze aan beginnen met Ramsay.

Vermogen

In de afgelopen tien jaar ongeveer heeft Gordon Ramsay heel wat miljoentjes bij elkaar geschraapt. Hij heeft niet alleen verschillende tv-programma’s waar hij veel geld mee verdiend heeft, maar hij bezit ook nog eens 35 restaurants. Volgens cijfers die Business Insider lospeuterde bedraagt het vermogen van Gordon Ramsay anno 2021 zo’n 60 miljoen euro. Maar voegen we daar nog de waarde van zijn vastgoed – waaronder huizen in Los Angelos, New York en Londen – en supercars bij, komt het met gemak uit op 300 miljoen.

Zijn vijf kinderen zijn dus met gouden lepel in de mond ter wereld gekomen, maar zorgt er wel voor dat het geen verwende nesten worden. Hij gunt ze natuurlijk al het geluk in de wereld, maar wil niet dat zijn kinderen gewend raken aan zoveel geld. Hij wil ze “niet verpesten” met al het geld dat hij heeft verdiend.