Op de Brusselseweg 520 te Maastricht staat villa ‘Bon Abri’. Omgeven door een historische parktuin in Versailles stijl, met vijvers, fonteinen, standbeelden, eeuwenoude bomen en vijf buitenterrassen. Gezien de omvang en historische karakter zal je behoorlijk wat kwijt zijn aan onderhoud en restauratie in de toekomst. Dat is iets rekening mee te houden, maar de prachtige leefomgeving en riante villa uitwegen die eventuele financiële valkuilen.

Historische stijl in Maastricht

In de zomer heb je dan in ieder geval genoeg ruimte om een gigantische barbecue te geven voor je familie en vrienden, maar ook om een kleine wandeling te maken of zelf een paar rondjes te hardlopen. Daarnaast is de tuin ook nog erg sierlijk ingericht in de stijl die in 1913 ‘in’ was. Eenmaal binnenin het pand kun je rekenen op verscheidene hobbyruimtes met muurkasten, een wijnkelder en een bibliotheek.

Maastricht

Zoals je ziet aan de materialen en architectuur, gaat het gebouw en het omliggende terrein al een tijdje mee. Het perceel waarborgt 5 slaapkamers, 3 verdiepingen en een kelders. Binnen stelen de antieke accenten – samen met de decoraties – de show. De kamers zijn allemaal heel ruim ingedeeld, dus genoeg ruimte om zelf te interpreteren. Ouderwets, maar toch met de moderne voorzieningen waar we van houden. De gehele badkamer is namelijk erg netjes en strak ingericht.

Villa-Maastricht-7

De masterbedroom is voorzien van een open haard en grote kasten zodat je partner of logee ook alle spullen kwijt kan. Mocht dat nog niet genoeg zijn, er is ook nog een hele kleedkamer waar veel ruimte is. Als je van zo’n soort huis houdt hoef je dus niet verder te zoeken, alleen verder te sparen.

Opvallende parktuin

Waar het huis opvalt door z’n stature en karakter, doet de tuin het met z’n omvang. Het is te betreden via de elektrische poort en vervolgens middels twee oprijlanen links en rechts van elk 100 meter lang. Met parkeergelegenheid voor maar liefst 15 auto’s, plus. De gehele tuin is voorzien van een water sproei systeem en er is een tuinhuis voor potentiële kopers met groenen vingers.

Het huis en de meegeleverde grond kost je €1,5 miljoen en dat is exclusief het interieur. Check het aanbod hier op Funda.

Voor wie nog meer heeft te besteden, kan zijn pijlen richten op dit Zuid-Limburgse kasteel.

trap tuin Maastricht Maastricht