Een horloge kiezen kan lastig zijn. Niet alleen esthetisch gezien, ook factoren als de grote, prijs en de materialen spelen mee. Tuurlijk valt er om smaak niet te twisten, maar er zijn ongetwijfeld een aantal dingen waar je rekening mee wilt houden.

Wanneer je een nieuw horloge gaat kopen, wil je natuurlijk dat het perfect aansluit bij jou stijl. Daarbij speelt het formaat een onmiskenbare rol. Laten we voorop stellen dat de keuze van je horloge echt afhangt van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen vinden het namelijk beeldig om een klein horloge om de pols te hebben, terwijl het bij de ander niet groot genoeg kan.

Size does matter

Om te beginnen is het verstandig om te bepalen hoeveel diameter jij je horloge precies wilt. Het meest voorkomende is dat een vrouw een kleine diameter kiest en het daarmee wat minimalistisch oogt en dat een man voor het grote geschut gaat. Dat heeft uiteraard alles te maken met de omtrek van de pols, die bij vrouw over het algemeen kleiner zijn dan bij de man.

horloge

De horlogekasten voor mannen zijn dan ook al gauw meestal tussen de 36 mm en de 46 mm groot. Alles groter dan 46 mm komt al snel overdreven groot over. Houd je dus van extreem? Ga dan voor iets wat groter is dan 46 mm. De horlogekasten van vrouwen zijn over het algemeen kleiner dan 36 mm.

Horloge materiaalkeuze

Vroeger vonden mensen een dun horloge mooi, maar tegenwoordig gaat de dikte meestal mee met de diameter van je horloge. Maar dit hangt ook af van je eigen kledingstijl. Als je meer van de streetwear bent, zal je waarschijnlijk niet snel gaan voor een vintage horloge en vice versa.

Van 38 mm tot 42 mm is je dikte meestal 7 mm en grotere kasten hebben meestal een dikte van 9 mm. Ook het materiaal van de kast en van het horlogebandje bepalen of hij lekker om je pols gaat zitten. Over het algemeen zijn mensen erg tevreden met het comfort dat leer en rubber met zich mee brengt. Metalen bandjes ogen chique, maar kunnen in verloop van tijd pijn gaan doen. Leren bandjes kunnen daarentegen gaan slijten na verloop van tijd. Allemaal dingen die je in je overweging mee moet nemen.

Lees hier over de meest grootste luxe-horlogemerken van nu.