27 augustus kondigde we al aan dat Jeff Bezos de rijkste man op aarde was, met een vermogen boven de $200 miljard. Dat zakte een tijdje af, maar hij is weer terug, volgens de cijfers van de Bloomberg Billionaires Index. Daarin staat Bezos met stipt op nummer 1, met een vermogen van $201 miljard. Daarmee heeft hij Elon Musk flink afgeschud, die moet het namelijk doen met $179 miljard.

Jeff Bezos en Elon Musk

Ondanks het feit dat Bezos gaat aftreden als CEO en de functie van uitvoerend voorzitter gaat invullen, is hij met een straatlengte de rijkste persoon. Die claim maakten we al eerder, maar tot onze verbazing sloot Musk binnen no-time het gat van tientallen miljarden.

Op basis van de aandelenkoers van zijn kindje Amazon, fluctueerde zijn vermogen regelmatig. De oprichter van de Amazon en luchtvaartmaatschappij Blue Origin werd door Tesla-chef Elon Musk zelfs even opzij gezet als rijkste man ter wereld.

Wanneer we naar Bloomberg’s lijst kijken heeft Bezos dankzij de laatste koersstijging van Amazon weer een aardig gat geslagen met Musk, van maar liefst 22 miljard. De bronzen plak hangt om de nek van de CEO van LVMH, Bernard Arnault, met een vermogen van $151 miljard – gevolgd door Bill Gates met $145 miljard die buiten de top-3 valt.

Technologie is booming

Opvallend is dat de rijkste 10 op de illustere lijst der rijken bijna allemaal verwikkeld zijn in de technologiesector. Alleen Arnault en Warren Buffet zijn hier een uitzondering op.

De cijfers worden aan het einde van elke handelsdag in New York bijgewerkt, dus dit kan wisselen tegen de tijd dat je dit bericht leest. De actuele ranking bekijk je op de Bloomberg Billionaires Index. De top 10 is voor nu als volgt (29 april 2021).

1. Jeff Bezos – $201 miljard
2. Elon Musk – $179 miljard
3. Bernard Arnault – $151 miljard
4. Bill Gates – $145 miljard
5. Mark Zuckerburg – $115 miljard
6. Larry Page – $107 miljard
7. Sergey Brin – $104 miljard
8. Warren Buffet – $103 miljard
9. Steve Ballmer – $91,8 miljard
10. Larry Ellison – $89,3 miljard