De tuningsspecialisten van Novitec vergrijpen zich met enige regelmaat aan high-end merken als Ferrari, Rolls-Royce, Maserati en dus ook Lamborghini. Na de Aventador en de Huracán richtten de ontwerpers en ingenieurs van het bedrijf uit Zuid-Duitsland hun pijlen op de Urus. Het resultaat: Een witte widebody Esteso Lamborghini met veel carbon fiber en een kanariegeel interieur.

Widebody Novitec Lamborghini Urus

Onder het label Esteso presenteert Novitec een nieuwe en opwindend vormgegeven widebody-versie voor de Lamborghini Urus. Om de spectaculaire carrosseriewijzigingen nog sportievere accenten te geven, kunnen tal van componenten ook worden besteld in verschillende varianten met betrekking tot naked carbon fiber.

Ze ontwikkelden verschillende prestatiekits voor de 4,0-liter achtcilinder-twin-turbomotor met vermogens die oplopen tot  782 pk en tot 1032 Nm koppel. Met die upgrade onder de motorkap slingert de vijfdeurs auto zichzelf met op maat gemaakte 23 inch king-size gesmede velgen in slechts 3,3 seconden van stilstand naar 100 km/u. Als je ‘m nog even flink op z’n staart trapt bereik je op 310 km/h de topsnelheid.

Novitec-Urus-5

Ook de betreffende Lamborghini Urus heeft er dan ook goed aan mogen geloven, zoals te zien heeft de auto het Esteso-pakket met veel plezier mogen ontvangen. In combinatie met de kleur, Grigio Nimbus, oogt de Urus Esteso nog enigszins chique. De Duitsers vervullen individuele wensen in het interieur met een vrijwel eindeloze verscheidenheid aan dessins, kleuren en hoogwaardige materialen van alcantara en carbon tot leer. Maar de kleur Giallo Yellow op de stoelen, het dashboard en het stuur steelt natuurlijk de show.

Vermogende belangstellenden kunnen terecht bij Hollmann International. Eenmaal daar zal je stuitten op de forse vraagprijs van €440.062,-.