Deze Lamborghini Urus zou zo kunnen meedoen aan de volgende film in de Transformers franchise, maar toch is deze gewoon bedoeld voor de consument. Het Italiaanse bakbeest uit Sant’Agata Bolognese is veruit de beroemdste prestatie-SUV ter wereld, maar is niet weergaloos. Toch zijn er tuners als Mansory die upgrades uitvoeren om dit wel voor elkaar te krijgen.

Lamborghini Urus P820 Venatus Mansory

Je ogen maken momenteel voorzichtig, digitaal kennis met de Lamborghini Urus P820 Venatus van Mansory. Hoewel internet bijna unaniem heeft besloten dat het een lelijk apparaat is, zijn er al een aantal verkocht. Stiekem is het eigenlijk ook wel een vet ding.

Urus

Hoewel de Urus doorgaans 640 pk in petto heeft, is met de hulp van Mansory’s team 809 pk uit de 4-liter V8 biturbo motor ontgrendeld. Het Nm koppel krijgt een stijging van 850 naar 1050. Met deze upgrades gaat de 2,5 ton zware bak van 0 naar 100 km/h in slechts 3,2 met een topsnelheid van 320 km/h.

Dat gezegd hebbende, zien de deze P820 geen Nürburgring-records vestigen, ook ziet ‘ie eruit om te knallen over het circuit. De YouTube-video van RoCars geeft de essentie weer van deze waanzinnige widebody-kit van koolstofvezel. De voorkant lijkt op de onderkaken van een buitenaards insect. Het is onmogelijk om de carbon motorkap of het feit dat er spatbordverbreders zijn geïnstalleerd te missen.

Bombastisch

Het hoogtepunt van deze specifieke modificatie is de Bronzo Zenas-lakafwerking. Aan de achterzijde zien we verder een extra grote vleugel over het midden van het kofferdeksel zitten, terwijl een op de Centenario geïnspireerde diffuser er ietwat lomp uitziet, aangezien dit nog steeds een hoge SUV is. Toch heeft dat ook juist weer z’n charmes.

Ondertussen heeft de centrale uitlaat drie verbindende diamantvormige uiteinden. We schreven al wel vaker over de Urus, maar dit is wat ons betreft wel een van de meest opmerkelijke. Op een positieve manier.

Lees meer over dit project op de site van Mansory.