Het Franse modehuis Louis Vuitton staat mondiaal bekend als duur en exclusief. Sinds enkele jaren brengt het merk ook parfums uit, die populair zijn onder de Louis Vuitton fans. Rijke stinkerds zullen het dus niet zijn, althans het laatste niet. Het merk heeft nu een nieuwe parfum gelanceerd die de prijzen van alle andere parfums volledig overtreft. Tijd om eens een kijkje te nemen.

Duurste parfum van Louis Vuitton

De nieuwste parfum van Louis Vuitton – Pur Oud – is de duurste geur van het luxe modemerk tot nu toe. Het bevat een hoge concentratie van een zeldzaam natuurlijk ingrediënt en er zullen slechts een gelimiteerd aantal van 2000 flesjes worden geproduceerd en verkocht. Voor één flesje van slechts 100ml betaal je €1200 – een record voor Louis Vuitton.

Louis Vuitton parfum

Zoals de naam al doet vermoeden, is het parfum bijna volledig samengesteld uit natuurlijke oudh-essentie, waardoor het een paradepaardje is in de wereld van de parfumerie. Het is zo geprijsd vanwege de zeldzame en gematigde aanvoer van oudh, dat ook wel bekend staat als agarhout. Het hout is door schimmel geteisterd en staat bekend als de duurste natuurlijke grondstof ter wereld. Door de bijzondere, unieke geur, wordt het daarom enorm aangeprezen in de parfumindustrie en wordt het gezien als een uiterst luxe product.

LV’s ‘Pur Oud’ bevat het zogeheten sombere karakter van oud, geconcentreerd in een buitensporige hoeveelheid van 10% van de formule – en de zachtheid van twee witte muskus: de fruitige Helvetolide en de katoenachtige Ambrettolide. Voor de mensen die net als ons niet helemaal thuis zijn in de parfumerie; het parfum is de crème-de-la-crème van de parfums.

oud

Jacques Cavallier Belletrud – meesterparfumeur bij Louis Vuitton – zei over de geur: “Ik wilde liefhebbers de kans bieden om echte oudh te ruiken, wat zeldzaam is, zonder de geur te veranderen met extra tonen. Wij denken echter dat de merknaam Louis Vuitton de voornaamste reden is van de hoge prijs. Desalniettemin, een bijzonder geurtje voor de zomerdagen.