Van een Louis Vuitton voetbal, tot een LV-vlieger naar een tas in de vorm van een vliegtuig: het Franse modemerk deinst nergens voor terug. Zo nu en dan komt Louis Vuitton met producten waar je talloze vraagtekens bij kan zetten. Dit is daar ongetwijfeld één van.

Vliegtuigtas van Louis Vuitton

Deze vliegtuigtas maakt onderdeel uit van de 2021 herfst- en wintercollectie. Het gaat om een exemplaar dat de vorm heeft van een vliegtuig en traditiegetrouw niet bestemd is voor de doorsnee sterveling. Voor het ietwat bijzondere item betaal je namelijk €39.000 euro. Veel geld voor een tas, maar dat weten Louis Vuitton-fans maar al te goed.

LV-1

Zoals velen op sociale media opmerkten, zou je voor die prijs ook kunnen kiezen om een ​​echt Cessna-vliegtuig te kopen, maar waarom zou je, als je een Louis Vuitton-tas zou hebben die gemaakt is met soepel leer, de kenmerkende hardware en verborgen metalen banden om de vleugels omhoog te houden? En hoewel deze tas zeker voor de show is, heeft hij nog steeds een functie, omdat hij wordt geleverd met een ritssluiting zodat je als ‘drager’ toch wat spullen kwijt kan in de cockpit en cabine.

Virgil Abloh

Het exemplaar is ontworpen door Virgil Abloh, eigenaar Off-White en ontwerper bij de herencollecties van LV. Het heeft het kenmerkende bruine patroon van Louis Vuitton en is voorzien van vleugels, motoren, een staart en een neus. De vliegtuigtas maakt deel uit van de nieuwe collectie die is geïnspireerd door “tourist vs. purist”. Abloh vertelde in januari aan Vogue: “Een toerist is iemand die leergierig is, die de Eiffeltoren wil zien als ze naar Parijs gaan. Terwijl de purist de persoon is die alles van alles weet.”

LV