Wereldwijd heeft Aman Resorts meer dan 30 locaties in onder meer Japan, Marokko, Bhutan, Turkije, India, China, Vietnam, Italië en Indonesië. De keten is geliefd bij beroemdheden als Bill Gates, David Bowie, Mark Zuckerberg, prinses Diana en de Kardashians. Aman staat wordt geroemd om zijn buitenaardse luxe wellness-voorzieningen, maar is dan ook alleen bestemd voor de rijkste der rijken. Niet verrassend dat het meeste luxe hotel in New York aan hun merk verbonden is.

Aman New York

AHet pand met 83 kamers zal ook 22 privéwoningen bevatten – een primeur voor Aman. Allen bieden toegang tot hotelvoorzieningen, naast buitenterrassen en verwarmde zwembaden. Ten minste één heeft een ongelooflijk panorama van Central Park. Het is gehuisvest in het historische Crown Building in Manhattan, twee blokken van Central Park.

New-York-7

In april 2015 kocht Vladislav Doronin verieping 4-24 of the Crown Building op Fifth Avenue in New York voor $ 500 miljoen. Een Aman-residentie met één slaapkamer en één badkamer kost $ 5,9 miljoen, terwijl een vijf slaapkamers aan de bovenkant van het gebouw (niet het penthouse) $ 58,3 miljoen kost, meldde Bloomberg in 2017.

New York

“Er is een beperkt aantal appartementen in het gebouw, wat deze woningen erg aantrekkelijk maakt voor een verfijnde klant die de kwaliteit van het product, de genereuze hotelvoorzieningen van Aman, het iconische gebouw en de bevoorrechte locatie begrijpt”, vertelde Vladislav Doronin, eigenaar van Aman.

Luxe voorzieningen

Bewoners hebben toegang tot alle hotelfaciliteiten, waaronder een mega spar die drie verdiepingen beslaat en beschikt over een binnenzwembad van 20 meter, sauna en stoombaden, warme en koude dompelbaden, een buitenzwembad. terras met cabana, daybed en open haard. Andere voorzieningen zijn een club van Aman-leden, een ondergrondse jazzclub, een Japans restaurant, een Italiaans restaurant en een sigarenbar, die allemaal open zijn voor het publiek maar “speciaal” ontworpen zijn voor bewoners.

New York

Alle woningen zijn voorzien van hoogwaardige interieurafwerkingen in een op maat ontworpen palet: hoge akoestische specificatie, geïntegreerde beveiligings- en telecommunicatiesystemen, maximaal drie open haarden, vloerverwarming in badkamers, regen- en stoomdouches, vrijstaande badkuipen en ga zo maar door. Er komt haast geen eind aan.

Luxe hotel