De Ferrari 458 is sinds jaar een dag een waar icoon. De 458 is een vooruitstrevende auto en voorzien van de moderen gemakken die je mag verwachten op dit type auto. De 458 verving de F430 en werd officieel onthuld op de Frankfurt Motor Show 2009. Ondanks de hevige vraagprijs, zijn er modellen te vergaren voor een iets toegankelijkere instapprijs. Maar goed, het blijft Ferrari, dus verwacht geen koopje.

Ferrari 458

Deze tweedeurs neemt het op tegen bevindt zich in het segment supercars als de Lamborghini Gallardo, Audi R8 en Porsche 911 Turbo S. Een rijtje om met met trots tussen te staan. Vanuit stilstand gaat dit paardje namelijk in binnen 3,5 seconden richting de 100 kilometer om vervolgens door te trekken naar een topsnelheid van 325 km/h. Het geluid van de auto is ook kenmerkend Ferrari. Met een krachtige grom van de motor galmt het geluid door drie uitlaatpijpen de lucht in.

Ferrari-458-2

De mooie lijnen van de auto zijn te danken aan het Italiaanse designbedrijf, Pininfarina. De lijnen die niet alleen zorgen voor de elegante en sportieve uitstraling van de coupé, maar heeft ook daadwerkelijk een functionele waarde met effect op de aërodynamica de 1.490 kg zware black beauty.kenteken

Michael Schumacher

De F430 vervangende Ferrari was het begin van een nieuwe, modern tijdperk voor Ferrari en is tevens de laatste Ferrari met de atmosferische V8 motor. Op het moment van uitgave was er al een 1,5 jaar lange wachtlijst voor de Italiaanse sportauto. Hij rijdt met een achtcilinder onder de kap en werd deels ontwikkeld in samenwerking met het Ferrari Formule 1-team en Michael Schumacher. Hij was vanaf het allereerste begin nauw betrokken bij het 458-project. Dankzij deze samenwerking hoogwaardige technieken zoals een waar F1 tractiecontrole systeem.

Ferrari-458-5

De meest betaalbare Ferrai van Nederland is uiteraard voor velen meer dan een 6 jaarsalarissen, want je zult nog steeds ruim €130.000,- mee moeten nemen om de autosleutels te bemachtigen. Met net geen 80.000 gelopen kilometers, een recente onderhoudsbeurt (september 2020) en de zwarte kleursamenstelling heb je voor die som geld een unieke sportwagen waarmee je veel bekijks zult trekken, waar je ook gaat.

Je vindt de italiaan met 566 pk op de website van AutoScout24.