Ben je er nog niet over uit wat je eerstvolgende vakantiebestemming gaat worden? Natuurlijk is het niet fijn om tientallen uren te moeten vliegen naar je vakantieland, dus houden we het even binnen de Europese grenzen. Een reismagazine genaamd Travel + Leisure maakte een tijd geleden een lijstje met de mooiste eilanden ter wereld. Het eiland Paros is hierbij verkozen tot mooiste eiland van Europa.

Het mooiste eiland van Europa

Als je een mooie eilanden denkt, kom je al snel bij Griekse eilanden als Santorini of Zakynthos uit. Midden tussen Griekenland en Turkije ligt echter een nóg mooier eiland, genaamd Paros. Pak maar alvast jouw zomerse benodigdheden en paspoort in, want na het zien van dit prachtige eiland kan jij niet wachten jezelf te bevinden op deze hemelse plek.

paros

Paros ligt in de Egeïsche zee en is omringt door prachtig azuurblauw water. Bij een ontdekkingsreis over het eiland, maak je kennis met de steile kliffen, traditionele witte huisjes met blauwe daken, openlijke natuur en parelwitte stranden. De ligging van het eiland is ook ideaal, aangezien je binnen 3 uur van Paros naar Athene kunt reizen met de boot. Ideaal voor de mensen die het juist fijn vinden om meer de drukte op te zoeken.

Waarom naar Paros gaan?

Wie op dit mooiste eiland van Europa komt, valt gelijk op dat het enorm rustig is. Paros is dé plek om heen te gaan als je even heerlijk tot rust wil komen, maar toch dingen wil ondernemen. Zo kun je dus een tour krijgen door de stad, of kun je zelfstandig door de mooie gebieden slenteren. De temperatuur is in de zomer ook goed, namelijk gemiddeld 29°C. Wel zijn er vaak uitschieters die tot wel 40°C kunnen oplopen.

Het water is naast prachtig blauw ook heerlijk warm. De temperatuur van het water ligt meestal rond de 25°C. Wil je toch liever naar een privé eiland? Sinds kort bestaat er de mogelijkheid om op het eiland van de miljardair Richard Manson te verblijven. Dat is helemaal luxe op z’n best !

Eiland