Martien Meiland, love him or hate him, kan onderhand aanschuiven bij de tafel van de BN’ers. Zijn extravagante doen en laten, hilarische uitspraken en gilletjes trokken wekelijks miljoenen mensen naar de beeldbuis. De laatste aflevering ‘Chateau Meiland’ zit erop, maar nog steeds weten de Meilandjes hun weg naar de media te vinden. .

Inwisselen

Zijn vorige auto – een Mini One Cabrio –  was naar eigen zeggen dringend aan vervanging toe, vanwege slijtage aan de banden. Ongeveer anderhalve maand geleden koos hij ervoor om ‘m gewoon van de hand te doen. Inmiddels is de advertentie offline gehaald, maar dat moet wel iets voor in de plaats komen. Het moge duidelijk zijn dat de voormalig chateau-eigenaar dit keer voor een luxere auto wil gaan. Zijn verhoogde vermogen kan dat ten slotte prima toelaten.

Zijn ogen vielen op een Audi A3 cabrio. Wel een occasion van circa drie jaar oud. Tijdens het eerste testritje was het even wennen voor ‘m. Een sportieve bak met een open dak, maar dat weerhield Martien er blijkbaar niet van om de Audi te laten staan.

Tegen Veronica Magazine zei zijn vrouw, Erica, het volgende: “We zijn niet zo van het geld over de balk smijten. Het enige waar wij geld aan uitgeven, zijn huizen. Verder heb je geen financiële zorgen, dat is lekker. Maar als ik bij Maxime alle lampen zie branden als ze hier is, dan kan ik het niet laten om er wat over te zeggen. En nou ja, Martien heeft net een nieuwe auto besteld, een Audi A3 Cabrio van drie jaar oud. Vonden we achteraf eigenlijk ook al veel te duur. Zo’n mooie bak heeft hij nog nooit gehad, maar die man durft helemaal niet te rijden, dus ik pak ’m wel. Kan hij mooi in die Mini van mij.”

S-Line Audio A3 Cabrio

Ondanks dat het een tweedehands bak is, omvat het wel een facelift-model van de derde generatie Audi A3 Cabriolet. Martien’s kersverse aankoop beschikt over S-line stoelen en een S-line exterieur-pakket. Martien zit er altijd warmpjes bij met de ingebouwde stoel- en stuurverwarming.

Martien Meiland

De Audi trekt binnen 8,8 seconden van 0 naar 100 met een topsnelheid van 220 km/h, als het gaat om de 150 pk versie. Gaat hem om de 115 pk variant, doet ‘ie er 10,6 seconden over. De Meilandjes kozen voor een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. In totaal ligt de nieuwprijs van een Audi A3 Cabrio ergens tussen de 38.000 en 45.000 euro. Aangezien Martien een tweedehandsje heeft aangeschaft, zal die prijs wel een paar duizend euro lager liggen. Desalniettemin een prima cabrioletje.