Een nachtmerrie voor de eigenaar van een Ferrari 812 GTS afgelopen week. Een zwart exemplaar van de exotische superwagen belandde in het Gardameer nadat de eigenaar vergat om de auto op de handrem te zetten. Aangezien de auto een waarde heeft van €350.000 is het nogal een prijzig ongelukje.

Ferrari belandt in water na vergeten handrem

De foto die is gemaakt van het voorval geeft het beeld van de situatie duidelijk weer; een man zit verslagen op zijn peperdure Ferrari, die midden in het water is beland. Het is een triest beeld en maar bovenal eeuwig zonde om zo’n prachtige bolide letterlijk en figuurlijk te zien verwateren.

ferrari water

De auto stond geparkeerd langs de Via Achille Grandi, een rijbaan in Noord-Italië die eindigt in een trailerhelling bedoeld voor het laden en lossen van boten. Tegen de tijd dat de eigenaar zich realiseerde dat zijn auto in beweging was, was het te laat om te voorkomen dat de Ferrari het meer in zou storten.

cherm

De Italiaanse politie moest eraan te pas komen om de wagen uiteindelijk uit het meer te slepen. We hopen dat de eigenaar in ieder geval slim genoeg is geweest om de motor niet aan te zetten in het water. Mocht dit wel het geval zijn, is de kans op eventueel herstel van de Ferrari nihiel – al denken wij dat er überhaupt weinig kans is dat de wagen nog functioneert.

Er is geen informatie over de omvang van de schade, maar de 789 pk sterke V12-motor bevindt zich aan de voorkant van de supercar. Deze is bijna in zijn geheel onder water gelopen. Grote kans dus dat de eigenaar naar een nieuwe vierwieler moet zoeken. Wie de eigenaar is, is niet bekend. Aangezien de man genoeg vermogen had om de peperdure Ferrari aan te schaffen, lijkt het ons niet onrealistisch dat hij snel weer een nieuwe gaat kopen.