Voor iedereen die van een mediterrane huisstijl houdt, is deze €20 miljoen kostende villa in Silicon Valley een ware droom. De villa is gelegen in het deel van Californië dat bekend staat om het groot aantal hightechbedrijven dat er in dat gebied zijn ontstaan. Meerdere grote bedrijven als Tesla, Facebook, Google en Apple hebben hun hoofdkantoor in Silicon Valley staan, waar nu een prachtige Italiaanse villa te koop staat.

Luxe villa te koop in Silicon Valley

Gelegen op 7 weelderige en beboste hectares in het zogenoemde Portola Valley – zelfs Portola klinkt Italiaans – ligt een bijna 8000 m² groot herenhuis. Het landgoed is volledig gebouwd in mediterrane stijl en binnen in het huis kan men genieten van mooie Italiaanse artefacten. Volgens de makelaar reisden de eigenaren van de villa naar Italië en kwamen thuis met 30 zeecontainers vol met hand geselecteerde bijzondere stukken.

keuken villa

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realty

Zo bestaat het dak uit 300-jaar oude dakpannen uit Italié en zijn de dunne bakstenen tegels in sommige slaapkamers van de vloer van een oude Italiaanse kerk. Een hoogtepunt van het interieur van het huis is het prachtige – met de hand gesneden en beschilderde – houten plafond in de pianokamer. De foto’s spreken voor zich.

Wat krijg je?

De villa in Silicon Valley heeft ook een wijnkelder met een prachtig, afgezonderd plafond en een vloer gemaakt van geborgen Italiaanse bakstenen. De uitgestrekte, open familiekeuken is voorzien van een Italiaanse houten vloer, een Italiaanse klok in sierlijk uitgesneden groen marmer en een extra groot kookeiland waar je zo veel pasta’s en pizza’s kunt maken als je maar wilt.

villa

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realty

eetkamer

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realty

Buiten vind je een luxe loggia met een buitenzwembad, buitenhaard en een looproute over het gigantische weiland. In totaal telt het huis 3 riante slaapkamers en 4 grote badkamers met Italiaanse vloertegels. Natuurlijk mag ook een jacuzzi niet ontbreken en telt de villa daarnaast een grote tennisbaan. De prijs van het landgoed is in één jaar tijd gedaald van $35 miljoen naar $23 miljoen – omgerekend €20 miljoen. Voor deze prijs zien wij weinig betere alternatieven.

italiaans

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realt

wijnkelder

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realty

Silicon valley villa

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realty

Tennisveld villa silicon valley

Foto: Golden Gate Sotheby’s International Realty