Mansory valt klaarblijkelijk goed in de smaak, dat zagen we wel op de reacties op het artikel over deze RS6 van Mansory. Maar gooi dat tuningbedrijf uit Duitsland in de blender met Rolls-Royce en je krijgt iets nóg spectaculairders. En laat het nou net zo zijn dat Hollmann International er eentje in de verkoop heeft staan. Een Rolls Royce Cullinan Black Badge by Mansory. Een hele mond vol, maar waar het hart vol van is loopt de mond van over.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge by Mansory

De Cullinan is de grootste auto ooit gebouwd door de Britse autofabrikant. Niet voor niets is de naam afgeleid van de grootste diamant die ooit gevonden is.

Rolls Royce Cullinan Black Badge by Mansory-4

In 2018 kon Mansory niet meer om de populariteit van de in Londen geïntroduceerde SUV. Hieraan werd later de welbekende sportiever en jongere versie, de Black Badge, toegevoegd. Toch is het voor sommigen nooit genoeg. Gelukkig zijn er particuliere tuners die al je wensen in vervulling kunnen laten gaan, zoals Mansory.

Mansory

Om nog een extra vleug sportiviteit aan te bieden voegt Mansory voegt een imponerende bodykit toe. Naast het aangepaste exterieur is ook het interieur onder handen genomen, op hun geheel eigen wijze. Zoals we van de Duitse tuners gewend zijn is het aan de binnenkant voornamelijk opvallend blauw met subtiele zwarte tinten en carbon fiber, terwijl de buitenkant opvalt door de Gunmetal-kleur. Als klap op de vuurpijl heeft de Cullinan 24 inch zwarte velgen.

Black Badge

De krachtcentrale onder kap hebben ze wel met rust gelaten, hier koop je ‘m ten slotte ook niet voor. Het blijft dezelfde  6.75 liter V12 met 600pk en 900Nm koppel die we gewend zijn van de Cullinan. Het kost de Black Badge 5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te zoeven. Mocht je ooit het genoegen krijgen om over de autobahn te knallen, zal je maximaal 280 km/h bereiken. Lang niet een van de snelste, maar een Rolls-Royce is natuurlijk gefabriceerd om luxe na te streven en geen racen te houden.

Forse prijs voor een forse wagen

We kunnen uren blijven praten en wegdromen over deze duistere SUV. Maar de realiteit is bikkelhard. Niet voor niets is deze statige wagen gericht op een illuster publiek. De prijs is namelijk gevestigd op € 779.450,-. Hieronder vind je nog wat beeldige foto’s, maar voor al het beeldmateriaal, verwijzen we je graag door naar Hollmann International.

Cullinan stuur interieur