Silicon Valley is een regio in het zuidelijke deel van de San Francisco Bay Area in Noord-Californië die dient als een wereldwijd centrum voor geavanceerde technologie en innovatie. Hier is ook het indrukwekkende Apple Park gevestigd. Maar ook andere grote (techbedrijven) als Intel, Google en Samsung hebben zich in dit Californische gebied gevestigd. Dus wil jij jezelf wanen tussen de succesvolle en opkomende tech-ingenieurs, dan is dit dé uitgelezen kans.

Duurste huis te koop in Silicon Valley

De uitgelezen kans als je over een mega fortuin beschikt, welteverstaan. Compleet met 32 ​​slaapkamers en 26 badkamers, beslaat het pand maar liefst 30 hectare grond. Het is gelegen in Woodside en heeft meer dan 2221 m2 vierkante meter aan woonoppervlak en bestaat uit in totaal zeven woningen. Het landgoed staat bekend als Green Gables en werd in 1911 gebouwd voor een welvarende bankier, Mortimer Fleishhacker.

Silicon-Valley02

De combinatie van het beste wat de mens teweegbrengt en de natuur is in volle glorie terug te zien in dit landgoed, dat intact is gebleven sinds de oprichting in 1911. Dit maakt het-  naast z’n beboste omvang – een opmerkelijk mooi onderkomen. Een van de meest opmerkelijke aspecten van Green Gables is het uitgestrekte terrein, bestaande uit een mix is ​​van formele tuinen rondom het hoofdgebouw en natuurlijke bossen gevuld met inheemse Californische struiken, bloemen en zijn er majestueuze bomen in overvloed.

Watervoorziening

Elders bieden grote bloemen- en moestuinen een prachtige beloning voor het landgoed, van dahlia’s en rozen tot tomaten, uien, paprika’s en allerlei soorten kruiden. In een staat waar watervoorziening in verband met branden van levensbelang kan zijn, is Green Gables gezegend met zijn eigen uitgestrekte waterreservoir.

Het enorme complex wordt al vijf generaties in dezelfde familie gehouden en is een van de grootste stukken land in privébezit die in deze felbegeerde regio worden aangeboden. We kunnen onmogelijk alle attributen benoemen, maar het landgoed is te kenmerken aan drie zwembaden, een tennisbaan, een kunstenaarsatelier en een schuur, naast vele andere bezittingen.

De unieke en historische aanwezigheid in de Silicon Valley-regio heeft het tradities en nalatenschappen geschonken die het tot een gekoesterd monument hebben gemaakt. Het landgoed is lange tijd een ontmoetingsplaats geweest voor onder meer Europese royalty’s, senatoren, congresleden, gouverneurs, bedrijfsleiders en (creatieve) beroemdheden.

Makelaar

Het onroerend goed is nu een van de duurste aanbiedingen in het hele land en het zal interessant zijn om te zien of een koper zich voordoet voor deze enorme kans. Het wordt aangeboden door Christie’s International Real Estate voor $135 miljoen.

Silicon Valley Silicon Valley