Het is niet de eerste verschijning van dit huis op onze website. In een artikel waar we de 3 meest unieke huizen in Nederland opzochten, maakte deze Rotterdamse villa al kennis met Pure Luxe. Maar zeg nou zelf, deze villa verdient een geheel eigen artikel.

Unieke architectuur in Rotterdam

De mensen die langs Ringvaartweg 193, Rotterdam rijden, zullen het liefst hun auto aan de kant zetten om visueel contact te maken met dit opvallende verschijnsel. Het bolwerk werd in 2008 afgeleverd, bevat 493 m² woonoppervlak met 4 slaapkamers op basis van drie woonlagen. De badkamers is zeer ruim en huisvest zelfs een sauna. 

Villa-Rotterdam-2

Het huis is dan ook een eindproduct van de ontwerptafel van een van Nederlands meest bekende architecten: Erick van Egeraat. Van Egeraat’s naam valt geregeld in internationale architectuurprijzen en tekende ook voor het ontwerp van deze ronduit spectaculaire villa. Ook binnenshuis zetten abstracte vormen de toon.

Villa-Rotterdam-3

Het meest sprekende van de villa is zonder twijfel de vormgeving van het riet gedekte huis en de kamerhoge glazen. Niet té schreeuwerig of uitbundig, maar juist elegant en creatief. Het sluit naadloos aan op het landelijke karakter, terwijl het bruisende centrum van 010 Rotterdam vlakbij is.

Daling vraagprijs

De Hulstkamp Christie’s Makelaars vragen er €3.950.000 voor, aanzienlijk minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van liefst €4.700.000. Check voor meer beeldmateriaal – of om in contact te komen met de makelaar – op deze link.

interieur Rotterdam