Deze maand maak je als wijnliefhebber kans op een prachtige wijnklimaatkast bij aankoop van je favoriete wijn of nieuwste aanwinst uit het Spaanse wijngebied Ribera del Duero. Speciaal voor deze actie zijn 4 vooraanstaande wijnwebshops geselecteerd, die zijn voorzien van een groot en divers assortiment wijnen uit de regio. De deelnemende wijnwebshops zijn: ‘Spanjewijn’, ‘Best of Wines’, ‘Grand Cru Wijnen’ en ‘De Grote Hamersma’.

Maak kans op een wijnkast!

Bij aankoop van één of meerdere Ribera del Duero wijnen via één van deze webshops, maak je kans op een wijnklimaatkast ter waarde van €479,-. Deze klimaatkast van Schreuder en Waterman biedt plaats aan 33 flessen en heeft twee verschillende temperatuurzones. In totaal verloot Ribera del Duero vier wijnklimaatkasten, één per deelnemende webshop. Wil je ook kans maken? Ga dan naar www.riberadelduerowijn.nl en laat je gegevens achter!

wijnklimaatkast

Bij elke aangeschafte fles Ribera del Duero doe je 1x mee aan de winactie. Je kunt natuurlijk met zoveel flessen meedoen als je wilt. De actie loopt door t/m 31 mei 2021. De winnaars worden na afloop van de actie, begin juni 2021, bekendgemaakt. Meer informatie over de voorwaarden van de actie is te vinden op www.riberadelduerowijn.nl.

Meer dan 300 wijnmakers

Wie Ribera del Duero kent, denkt waarschijnlijk aan Tempranillo, krachtige rode wijnen en wellicht aan tophuizen als Vega Sicilia, Pingus of het opkomende Aalto. Maar Ribera del Duero heeft meer te bieden dan alleen dat! Meer dan 300 wijnmakers maken niet alleen rood en rosé, maar sinds kort ook enkele witte wijnen. Van Joven tot Crianza tot Reservas en Gran Reservas al naar gelang de rijping. Hoewel voornamelijk van dezelfde druif bieden de wijnen veel variatie en mogelijkheden, bij voorkeur licht gekoeld drinken, vooral in de zomer.

klimaatkast

Ribera del Duero is met stip één van de beste rode wijngebieden van Spanje. De wijnen danken hun spannende karakter aan de hoge ligging van de wijngaarden aan de oevers van de rivier Duero, relatief dichtbij de Atlantische Oceaan. Met extreme temperatuurverschillen door het jaar heen, ontwikkelen de druiven volle en complexe aroma’s. De locals omschrijven het klimaat dan ook als “9 maanden winter en drie maanden hel”. Deze unieke omstandigheden en de professionaliteit van de wijnmakers zorgden er onder andere voor dat het gebied een hoge reputatie heeft.

WIJNKLIMAATKAST