Het is weer zover; YouTuber Don de Jong heeft een nieuwe, peperdure bolide aangeschaft. Nog geen half jaar geleden kocht de 21-jarige knaap deze Lamborghini Hurucan. De auto in kwestie is een Audi RS6 ABT C7 – een hele mond vol. De wagen heeft een totaal vermogen van 666pk, wat dus het zoveelste scheurmonster betekent in het wagenpark van de nog jonge filmpjesmaker.

Don de Jong koopt nieuwe Audi RS6 ABT

YouTuber Don de Jong heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. Een nieuwe villa gekocht, een nieuwe Lamborghini gekocht – je kunt het allemaal zo gek nog niet bedenken voor een 21-jarige knul, maar Don verwezenlijkt het. Zijn vermogen heeft hij te danken aan de filmpjes die hij al jaren op zijn YouTube kanaal plaatst. Hij heeft meer dan een miljoen abonnees en zijn video’s trekken honderden duizenden kijkers. Dat levert uiteraard flink wat op.

Don heeft besloten om een nieuw speeltje aan zijn collectie toe te voegen. Het gaat dit keer om een Audi RS6 C7 met ABT tuning. De RS6 ABT is voorzien van flink meer vermogen dan een normale RS6. Ook heeft deze auto flink wat aanpassingen gehad. Zo heeft de auto een motor tuning gehad – waardoor de auto een stuk harder gaat en klinkt – en een volledig nieuw uitlaatsysteem.

Zoals al werd vermeld, heeft de wagen een totaal pk van 666, wat betekent dat de auto meer vermogen heeft dan de Lamborghini Hurucan die Don nu bezit. Zoals altijd het geval is, is ook deze auto voorzien van de speciale ABT badges en carbon afwerkingen. Om het achtcilinder geluid van de auto beter tot zijn recht te laten komen, is de auto voorzien van een sportuitlaatsysteem.

Audi RS6 ABT
Don de Jong Audi

Al met al een brute nieuwe wagen voor Don, die gekozen heeft om zijn Audi in een grijze uitvoering te kopen met duidelijke zwarte accenten en velgen. Wat hij betaalt heeft voor de auto, is niet bekend. De prijs van een normale Audi RS6 ABT ligt al gauw op €300.000. Flink veel voor een 21-jarige knul, die het naar onze mening enorm goed voor elkaar heeft. Petje af!