De afgelopen dagen leek het wel een flink vervroegde zomer in Nederland. Om de zomerdagen – en vooral de zomeravonden – door te komen, is het natuurlijk heerlijk om even stoom af te blazen in een hottub. Mocht je die (nog) niet bezitten, dan hebben wij voor jou een handleiding hoe je zo’n luxe bubbelbad zelf maakt. Mocht je twee linkerhanden hebben, dan is dit hoogstwaarschijnlijk niks voor jou.

Zo maak jij je eigen hottub

Voor we kunnen beginnen met het bouwen, moet er eerst gekeken worden naar een paar overige vereisten. Allereerst is het van belang dat er stroomaansluiting in de buurt is. Ook is verlichting handig, aangezien je de hottub vooral ’s nachts gaat gebruiken. Daarnaast moet de vloer waar je de hottub op gaat bouwen ook waterpas zijn. Als je dit allemaal kunt afvinken, kunnen we beginnen met het bouwen van je luxe hottub.

Speur het internet af naar een grote stalen stock tank of kuip. Zorg dat de vloer niet alleen maar bestaat uit zand. Is dit wel het geval, verstevig de ondergrond dan met een deel cement of beton. Koop een 6 meter lange koperen snoer en draai deze rond een emmer, zodat de snoer een spiraal vorm heeft. Hier monteer je korte stalen planken aan.

hottub
stalen
DIY
wow

Maak twee gaten in de stalen vorm en zorg dat de twee uiteindes van de snoer in de gaten van de hottub zitten. Bevestig deze met een plastice uiteinde. Sla nu de korte stalen planken met de snoeren eraan in de grond, op zo’n 1.5 meter afstand van de hottub. Met houten planken kun je een deksel maken, die ervoor zorgt dat niet alle hitte ontsnapt. Snij de houten planken in de juiste vorm en haal de planken er weer af zodra de juiste temperatuur is bereikt.

Klussen maar!

De ideale temperatuur voor een hottub is ongeveer 40 graden Celsius, maar je kunt het zo warm maken als je zelf wilt. Het maken van zo’n eigen hottub neemt ongeveer een klein weekend in beslag dus misschien is het nu wel de perfecte tijd om te beginnen, nu het nog kan. Mocht je er niet helemaal uit komen, bekijk dan gewoon even de video hierboven.