Bij namen als Rolex en Omega denk je al gauw aan het feit dat ze naast ontzettend mooi, ook ontzettend prijzig zijn. Dit is vaak ook het geval, maar niet alle luxe merkhorloges zijn per definitie ontzettend duur. Speciaal daarom gaan we vandaag kijken naar 5 luxe horloges die goedkoper zijn dan ze eruit zien. Dit neemt echter niet weg dat wat de een goedkoop vindt, de ander weer duur vinden. Mocht je krap bij kas zitten, is dit lijstje helaas ook niks voor jou.

5. Rolex Oysterquartz Datejust 17013

Ongeveer 100 jaar geleden kwamen de ingenieurs Warren Morrison en J.W. Horton er door onderzoek achter dat ze tijd kunnen meten als ze een kwartskristal met de juiste elektriciteit verbinden. Deze baanbrekende ontdekking heeft uiteindelijk miljarden opgeleverd. Rolex besloot om deze technologie toe te passen op hun nieuwste horloge, de Oysterquartz Datejust. In tegenstelling tot de nieuwere modellen heeft dit horloge nog tikkende wijzers.

Rolex Oysterquartz

Het meest bijzondere aan dit model, is misschien wel de prijs. Men kan een tweedehandse Rolex Oysterquartz Datejust 17013 op de kop tikken voor ongeveer €3800. Dit is fors goedkoper dan andere tweedehandse Rolex modellen, zoals de nieuwe Day-Dates en Daytonas.

4. Omega Speedmaster Professional Moonwatch 3570.50.00

De iconische Moonwatch van Omega is sinds de maanlanding in 1969 misschien wel het bekendste Omega-model dat er bestaat. Het is het model dat de astronaut Neil Armstrong om zijn pols droeg tijdens het betreden van de planeet. Er zijn al veel verschillende varianten gekomen van dit horloge, zoals het 50-jarig jubileumhorloge dat twee jaar geleden werd gepresenteerd.

Omega Moonwatch

Een officieel Omega Speedmaster Moonwatch model is nieuw al verkrijgbaar vanaf €4100. Als we liever een tweedehands variant koopt van dit iconische horloge, zal je ongeveer €3000 neer moeten tellen. Een waardig horloge in dit lijstje van luxe horloges die goedkoper zijn dan ze eruit zien.

3. Armin Strom Gravity

Er is een hele grote kans dat de naam ‘Armin Strom’ jou niks zegt. De horlogemaker Armin Strom wordt door velen de “Master of Skeletonized timepieces” genoemd. Als we naar de horloges kijken, valt ons dit skelet gedeelte meteen op. Het is als het ware een soort kunstwerk dat in een horloge verwerkt is. Er zijn niet veel horlogezaken die deze exclusieve Zwitserse horloges aanbieden, maar er zijn genoeg om een duidelijk overzicht te krijgen van de prijzen.

Luxe horloges

Een Armin Strom Gravity is nieuw verkrijgbaar vanaf €19.000. Dit is natuurlijk veel geld voor een horloge, maar niet als we kijken naar een mogelijke concurrent als Richard Mille. Ook dit merk heeft zich weten te positioneren in het uiterst luxe segment en heeft prijzen boven de €200.000. Wij vinden dit echter een zeer goed alternatief, voor een veel bescheidenere prijs.

2. Cartier Santos

In 1904 vroeg de beroemde luchtvaartpionier Alberto Santos-Dumont aan zijn vriend Louis Cartier om voor hem een klok te maken. Aangezien hij voorheen net als elke andere piloot een zakhorloge droeg, werd het voor hem tijd om iets handiger te hebben. Hierdoor ontstond het eerste polshorloge dat ooit werd gemaakt, de Cartier Santos. Meer dan honderd jaar later is het model nog steeds iconisch en enorm populair.

Cartier santos

Tweedehands kun je een Cartier Santos vrij eenvoudig op de kop tikken voor €3000. Mocht je het traditionele model wat te saai vinden – of van kitsch houden – kun je er altijd nog voor kiezen om de diamant-ingelegde variant te kiezen. Hiervoor betaal je tweedehands ongeveer €6000.

1. Rolex Datejust

We begonnen het lijstje van deze luxe horloges met Rolex en sluiten het lijstje ook af met Rolex. De stalen variant van de Datejust is misschien wel het beste instaphorloge van het luxe segment. Voor een gloednieuwe Datejust betaal je ongeveer €7000 in een goede deal. Als je een tweedehandse versie van dit luxe model wilt hebben, moet je denken aan minimaal €2000. Er zijn veel verschillende types van dit model, waarvan de gemiddelde nieuwprijs op ongeveer €7000 ligt. Dan heb je wel een prachtige Rolex om je pols!

Rolex Datejust