Iedereen droomt van een eigen spa in huis. De luxueuze uitstraling waar je altijd zo van geniet als je eindelijk eens een dag voor jezelf hebt. Natuurlijk heeft niet iedereen ruimte voor een sauna en whirlpool, maar er zijn ook genoeg andere manieren om dit luxe gevoel te vertalen naar je eigen badkamer. Dit zit ‘m zowel in het ontwerp, als de details.

5 tips om je badkamer een luxe uitstraling te geven

Niets gaat boven het optimaal genieten in een luxe badkamer die geheel aansluit bij jouw stijl en wensen. Verschillende elementen zorgen ervoor dat jouw alledaagse badkamer wordt omgetoverd tot een exclusieve badkamer. Dit resultaat kan behaald worden op verscheidene manieren. Kan jouw badkamer wel een make-over gebruiken of ben je op zoek naar inspiratie? Dan ben je aan het juiste adres. Lees verder en krijg een goed beeld van hoe je door een aantal simpele attributen en aanpassingen een luxe badkamer kan realiseren.

1. Lichtplan

Een verlichtingsplan is van essentieel belang voor het creëren van een luxe uitstraling in de badkamer. Verlichting in een ruimte kan het zelfs maken of breken. Daarnaast is het niet alleen heel praktisch, maar geeft het je badkamer ook net dat beetje extra sfeer wat soms de doorslag kan geven. In een luxe badkamer zijn spots zeker een aanrader, maar ook warme tl-buizen kunnen de luxueuze stijl benadrukken. Maar dit hangt allemaal af van de omvang van de ruimte. Het is chiquer om meerdere kleine lichten te installeren, dan één grote lichtbron aan de hoofdschakelaar.

2. Regendouche

Grohe

De hoofdfunctie van een badkamer, is uiteraard om jezelf te wassen. Hier moet dan ook wel de focus op liggen. Creëer thuis een luxe douche-ervaring met de regendouche sets van Grohe. Hierbij kan je kiezen voor alle vormen, stijlen en afmetingen die bij de rest van de badkamer aansluiten. Elke regendouche is van hoge kwaliteit en is niet alleen voorzien van een luxueuze hoofddouche, maar ook van een handdouche. Zo realiseer je niet alleen de ultieme douche-ervaring, dag in dag uit, maar ziet het er ook allemaal chique en gelikt uit.

3. Vrijstaand bad

Niet iedereen heeft genoeg ruimte om een vrijstaande badkuip kwijt te kunnen, maar als het kan is het een fantastische toevoeging om je luxueuze badkamer compleet te maken. Het is ook nog eens praktisch: omdat je overal bij kunt is het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Door middel van een vrijstaand bad wordt je badkamer direct gevuld, maar let er wel op dat je rondom nog genoeg ruimte overhoudt voor andere badkamermeubels of planten.

4. Marmer en natuursteen

Marmer

Marmer en natuursteen staan garant voor pure luxe. Wit marmer zie je dan ook steeds vaker opduiken in interieurmagazines en bij interieurbeurzen. Het voordeel van marmer is dat het bijzonder onderhoudsvriendelijk en waterdicht is. Het heeft een fraaie, zachte uitstraling en straalt luxe en een klassieke sfeer uit. Zowel geschikt voor een moderne als een klassieke badkamer. Door de prachtige verschillende aardetinten en tekeningen is marmer in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor kan het echt een eigen karakter geven. Wanneer je voor wit marmer gaat, is dit goed te combineren met zwarte elementen. Het contrast tussen donker en licht is hierbij zeer stijlvol.

5. Ga voor effen en ruwe materialen

Nog een optie om een unieke uitstraling te geven aan je badkamer, is door het kiezen van ruwe materialen zoals gesteente en bakstenen. Ze geven niet alleen een warme uitstraling: het is ook nog eens een perfect alternatief voor keramische badkamertegels, zoals marmer. Zorg er wel voor dat niet elke badkamermuur wordt bekleed met bakstenen, om zo de rustgevende werking te behouden. Tip: Ga voor grote tegels, zo oogt de ruimte meteen stukken groter.