De Mercedes X-klasse haalde zou nooit voldoen aan hetgeen waar de Duitser op gehoopt hadden. Al na een kleine drie jaar na de introductie van het bombastische bakbeest trok Mercedes de stekker uit de pick-up. Want wat als alle pick-ups van Mercedes eruit hadden gezien als deze X-Klasse 6×6? Wat dan?

X-klasse 6×6 terreinwagen

Niets zal tussen deze lompe pick-up en de gewenste locatie staan. Geen enkel stuk asfalt, modder of welk materiaal dan ook houdt deze X-Klasse tegen. Voorzien van 6 wielen en een grote laadbak is het een beest waar je rekening mee moet houden. Ook al heeft Mercedes-Benz de productie van de originele  X-Klasse beëindigt, zien tuners en nog steeds business in. Het Poolse Carlex Design speelde met het idee om een X-Class 6×6 te bouwen. Dat beviel klaarblijkelijk, want ze brachten er twee versies vanuit.

Om de extra as op te vangen, is er een op maat gemaakt subframe. Daarnaast is de auto met maar liefst 10 hele centimeters verhoogt. Door die extra hoogte kunnen nieuwe wielen met grote offroad-banden worden geïnstalleerd. De X-Klasse is in 2020 gebouwd en valt naast de 6 wielen op dankzij het exterieur in de kleursamenstelling bruin metallic.

Opvallende kenmerken

Maar ook de chromen bumpers aan beide uiteinden en enorme, matzwarte spatborden accentueren de zijkanten zullen in je herinnering geschift. Een buisvormige stijlstang van Carlex Design is toegevoegd om de auto een nog stoerdere uitstraling te geven. In de laadruimte bevindt zich staal met diamantpatroon, voor de robuuste look. Een “6 Wheeler” -sticker siert de achterklep om inzittende erop te wijzen dat er werkelijk twee extra banden aan toegevoegd zijn.

Mercedes-Benz-X-Klasse-6x6-3

Ze hielden hun handen grotendeels af van het interieur. Aan de passagierszijde van het dashboard is een embleem van de zeswieler te zien, om ook je bijrijders even te benadrukken dat dit niet zomaar een X-Klasse is. Het camerasysteem werkt nog steeds, zelfs met de verlengde laadbak. Ook hebben ze hun handen niet gebrand aan de krachtbron in de, voormalige, X350d blijft. Onder de motorkap rust nog steeds een 3,0-liter turbodiesel V6 die 255 pk en 550 Nm koppel levert. Tot voor kort stond de pick-up te koop in Uden, bij Classic Youngtimers, maar heeft ondertussen al een eigenaar gevonden.

x-klasse interieur