Andy van der Meijde gaat op bezoek bij het landhuis van Alexander Büttner in Doetinchem. De linkspoot die we voornamelijk kennen van Vitesse heeft een ‘on-Nederlands’ huis bij elkaar gevoetbald en laat Andy voor het eerst een kijkje te nemen.

Andy’s Cribs!

Andy in de auto is inmiddels een welbekend concept van oud-profvoetballer Andy van der Meijde. Terwijl James Gordon dit doet met artiesten, rijdt Andy een rondje met voetballers of andere veelbesproken. Tijdens het ritje praten ze over voetbal, hun leven, bepaalde gebeurtenissen en nog veel meer. Recent heeft hij een nieuwe concept leven in geblazen: Andy’s Cribs! Hierin stapt hij alleen in de auto op weg naar de woningen van bekende voetballers, of andere interessante figuren.

In de eerste aflevering van deze nieuwe YouTube-show reist hij af naar Doetinchem om binnen te kijken bij de villa van Alexander Büttner, met wie hij eerder al in de auto zat. Twee mannen die goed met een bal overweg kunnen en een leven in weelde leiden. Van der Meijde moet ‘m desalniettemin introduceren met de hulp van een A4-tje, aangezien dat een beetje hakkelig verliep: hier een korte resumé.

Alexander Büttner

Büttner is een linksbenige speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Zijn voetbalcarrière begon bij de jeugd bij VV Doetinchem. Op elfjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van AFC Ajax, hoewel hij ook naar Vitesse kon. Op zestienjarige leeftijd besloot hij alsnog te verkassen naar Arnhem. Op 21 augustus 2012 tekende hij een vijf-jarig contract bij de Engelse grootmacht Manchester United. In de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar Dinamo Moskou, om vervolgens begin 2017 terug te keren naar Vitesse. Januari 2020 sloot hij zich aan bij New England Revolution. Nog geen jaar later werd zijn contract ontbonden en zou hij zijn loopbaan vervolgen bij Apollon Limassol. Wegens financiële geschillen liep deze transfer echter stuk.

Zwembad, voetbalveld en bruine kroeg

De linkspoot neemt Van der Meijde onder meer mee door zijn keuken, bioscoopzaal, ‘next level’ luxe badkamer en alle andere vetrekken. Ook belanden ze nog kortstondig bij zijn wagenpark, waar we twee Mercedes AMG’s en een Ferrari zien staan. Het is nog niet helemaal af, want er wordt nog gewerkt aan een zwembad, een voetbalveld en een bruin café in z’n schuur – boven de garage. Word jij er net zo enthousiast van als Andy?