De Britse autobouwers debuteerde de V12 Speedster al in 2020, maar is recent beschikbaar geworden voor bestellingen. Het omvat een retromodel en moderne accenten kunnen combineren als kopers het limited-run-model specificeren in de nieuw aangekondigde, optionele DBR1-specificatie. Het uiterlijk en de samenstelling is een eerbetoon aan de winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1959.

Geen vliegenhappen

Diegenen die de heftige vraagprijs overhebben voor de auto, nemen bij levering ook Aston Martin Racing Green-helmen in ontvangst voor bestuurder en passagier, zodat ze niet binnen de kortste keren hun wenkbrauwen moeten inzetten als ruitenwissers om alle dode insecten constant weg te vegen. Ook wel het minste wat je kunt doen bij een snelheidsduivel zonder voorruit.

Aston-Martin-V12-Speedster-3

De DBR1-specificatie dekt de V12 Speedster in Aston Martin Racing Green-lak met witte, ronde accenten. Het voorrooster is afgewerkt in satijnzilver, terwijl de sportwagen over het asfalt sjeest op 21 inch velgen met en satijnzwarte kleur. Het interieur daarentegen heeft een mix van Conker zadelleer, Viridian Green textiel en Caithness leer. Ook zijn er accenten van carbon fiber en schakelaars van geborsteld aluminium te bespeuren.

Topsnelheid en 0-100km/h sprinttijd

Het vermogen komt van een 5,2 liter twin-turbo V12 die 690 pk en 753 Nm koppel levert. Aston Martin schat in dat hun V12 Speedster binnen 3,4 seconden de 100 kilometer km/h kan halen, om op 319 kilometer per uur z’n max te bereiken. Lijkt ons in ieder geval een hele ervaring in een wagen zonder enige vorm van winddekking.

Aston-Martin-V12-Speedster-2

Goed nieuws: Aston Martin neemt nog steeds bestellingen op voor de V12 Speedsters. Het bedrijf maakt er slechts 88, en de sportwagen heeft een startprijs van $ 950.000 (omgerekend €785.255,-). De eerste leveringen van de machine zal nog in dit jaar plaatsvinden.