Mansory vergrijpt zich om de haverklap aan auto’s die al af leken te zijn, maar krijgen het toch voor elkaar om er iets eminents van te maken. Opvallende kleurencombinaties, bombastische bodykits en zeer uitgesproken interieurs. Dat kan je verwachten van deze tuners uit Brand, Duitsland. Laten we kijken of ze dat ook is gelukt bij de Bentley Bentayga.

Mansory Bentley Bentayga

Aangekondigd op het sociale media-account, introduceert het bedrijf de Mansory Bentayga MY 2021. Zoals je al geraden had, is deze gebaseerd op de gefacelifte Bentley Bentayga die vorig jaar debuteerde. En hij ziet er werkelijk waar fantastisch uit.

Mansory Bentley Bentayga

Om smaak, valt niet te twisten,  maar het zwart-op-zwart-thema met rode accenten siert deze luxe SUV buitengewoon goed. traditiegetrouw is het bouwpakket vervaardigt met een tamelijke zijn alle aanbouwdelen gemaakt van de nodige hoeveelheden carbon fiber.

Mansory verricht complete motorombouw

De krachtbron van deze Mansory Bentayga is een getunede versie van de 4,0-liter V8 met dubbele turbo. Bij de standaard Bentayga kun je rekenen op 542 pk en 770 Newtonmeter in standaardvorm levert. Maar een complete motorombouw, waarbij; nieuwe turbo’s, een airbox en een sportuitlaatsysteem met krachtigere katalysatoren zijn toegevoegd. Na al deze handelingen produceert de V8 nu 750 pk en 1020 Nm aan koppel. Daar kan je nog wel even mee vooruit.

Mansory-Bentley-Bentayga-interieur-2

Ook in het interieur zien we al gauw het zwart-op-zwart thema terug. Dat in combinatie met de lederen bekleding heeft het iets duisters, maar niet zo intens als de nieuw Rolls-Royce van Drake. Zal wel iets te maken hebben met de rode details.

Gedeelde beelden

Aangezien we alle informatie verkregen middels een paar beelden op het Instagram-account van Bentley, hebben we de prijs nog niet weten te achterhalen en is het op website van Mansory nog oorverdovend stil. Maar we zijn er vrij zeker van dat als jij onder de doelgroep valt, je weet wie te contacteren staat.

bumper Mansory Bentley Bentayga Mansory Mansory Bentley Bentayga