Altijd al gedroomd van een reis naar de ruimte, maar geen zin om astronaut te worden? De rijkste man op aarde – Jeff Bezos – biedt hier met zijn raket misschien wel uitkomst voor. Zijn ruimtebedrijf Blue Origin van zal binnenkort namelijk tickets gaan verkopen voor ritten op zijn gloednieuwe raket voor ruimtetoerisme. Dit klinkt als een heuse droom! Tijd om hier eens dieper in te duiken.

Een reis met de raket van Jeff Bezos

Het bedrijf deed deze aankondiging in een video van bijna een minuut met Bezos zelf en de New Shepard-raket waar het allemaal om draait. Blue Origin heeft niet onthuld hoeveel geld te tickets zullen kosten. New Shepard is ontworpen om zes mensen tegelijk door de asmosfeer van de ruimte te vervoeren. De capsules van de raket bereikten op eerdere testvluchten een hoogte van meer dan 100 kilometer.

Blue origin

De nieuwe Shepard is uitgerust met een 18 meter hoge raketaanjager die de capsule met drie keer de geluidssnelheid naar de ruimte schiet. Enige voorbereiding is dus genoodzaakt, aangezien een onervaren passagier deze snelheid niet aankan. De capsule heeft grote ramen om de hemelse ervaring voor de passagiers te maximaliseren en brengt liefst 10 minuten door zonder zwaartekracht voordat hij terugkeert naar de aarde.

Tickets kopen

Blue Origin heeft nog niet aangekondigd wanneer tickets beschikbaar zullen zijn, maar op de voorpagina van haar website wordt nu afgeteld tot de aankondiging. Geïnteresseerden kunnen in ieder geval al op de boodschap ingaan. “Meld u aan om te zien hoe u de allereerste stoel op New Shepard kunt kopen”, luidt de aankondiging op de website. Je kunt je e-mail hier achter laten op de website van Blue Origin.

Wij verwachten dat er een fors prijskaartje aan de rit hangt, aangezien de plekken schaars zijn en de vraag enorm zal zijn. Misschien slim om je alvast voor te bereiden op de grote G-kracht die de vlucht met zich mee zal brengen. Wie droomt er nu niet van een ritje in de raket van Jeff Bezos?