De dag die je wist dat zou komen, is dan eindelijk daar. Het kostte ruim vijfenzestigduizend manuren en er ging ruim twee jaar overheen, maar geduld blijkt een schone zaak te zijn. De Bugatti La Voiture Noire is klaar voor aflevering. Sinds de onthulling van het model in 2019 was het met afstand de duurste nieuwe auto ooit gebouwd, totdat Rolls-Royce gisteren kwam aanzetten met de Boat Tail. Net als de duurste auto is de La Voiture Noire uitermate exclusief. Zo erg zelfs dat er maar ééntje van is.

Bugatti La Voiture Noire is af

Om even jullie geheugen op te frissen: de La Voiture Noire is geïnspireerd op een eerder model van Jean Bugatti zelf. Jean was in de jaren dertig een iconische autostylist, wiens ontwerpen de naam Bugatti tot een legende maakten. Bugatti zelf crediteert zijn legendarische talent als inspiratie voor deze nieuwere versie. Het originele voertuig dat de nieuwe La Voiture Noire inspireerde, maakte deel uit van de Atlantic-lijn van auto’s, met name de Type 57 SC, die ongeveer 80 jaar geleden van de band rolde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BUGATTI (@bugatti)

De bumpers vallen nauwelijks op omdat ze in het ontwerp van de auto zijn geïntegreerd. Deze auto bevat handgemaakte componenten die bijdragen aan de verfijning van het voertuig. De glanzend zwarte afwerking geeft het een nog levendiger profiel.

bugatti-la-voiture-noire-3

Naar verluidt heeft Bugatti een lijst had gemaakt met een aantal klanten die wel 11 miljoen euro (exclusief belastingen) overhadden voor zo’n speciale Bugatti uitvoering. Ze belden de eerste op de lijst met het voorstel, die meteen instemde, zonder überhaupt maar een blauwdruk te hebben gezien van de sportwagen.

Bugatti

Wie uiteindelijk als koper over de streep is getrokken is nog onduidelijk. Daarbij hoeft het uiteraard ook niet iemand in het publieke oog te zijn. Toch gaan de geruchten dat de gelimiteerde supercar richting het wagenpark van goatjesdief Cristiano Ronaldo zal gaan, ondanks dat zijn manager dit ontkent.

De specificaties

De Bugatti La Voiture Noire wordt geleverd met een quad-turbo 16-cilindermotor die 1.500 pk en een Nm koppel van 1.600 levert, die we kennen van de Chiron. Het heeft een verlengde voorkant met een iconisch radiatorrooster en zes uitlaatpijpen die aan de achterkant uitkomen. Vanuit stilstand accelereert ‘ie naar de 100 km/h in zo’n 2,5 seconden en de top zal boven de 400 km/u uitkomen

Met alle belastingen erbij opgeteld kost deze Bugatti 16,5 miljoen euro. Een deel daarvan zit in de 65.000 ontwikkelingsuren en een groot deel in de exclusiviteit. We zijn er benieuwd wie er binnenkort achter het stuur zal kruipen.