Het is ongetwijfeld wel een van de bekendste YouTube video’s uit de geschiedenis. We hebben het over ‘Charlie bit my finger’, het legendarische filmpje dat op 22 mei 2007 op YouTube werd geplaatst.  Het filmpje wierf al snel bekendheid en was een lange tijd het meest bekeken filmpje op het platform. Helaas is nu het einde van een tijdperk aangebroken, aangezien het filmpje nu als een NFT is verkocht. Er is liefst €620.000 neergeteld door de nieuwe eigenaar, die nu als enigste in handen is van het stukje internet-geschiedenis.

De legendarische ‘Charlie bit my finger’ video

Op het legendarische filmpje is te zien hoe een kleine baby zijn oudere broertje bijt in zijn vinger, met een geweldig lachje tot gevolg. Een lange tijd stond het filmpje bekend als het filmpje op YouTube met de meeste aantal weergaven. Inmiddels is ‘Charlie bit my finger’ al meerdere malen ingehaald door andere video’s, maar toch blijft het een legendarisch stukje internetgeschiedenis.

Charlie bit my finger NFT

De ouders van de twee kinderen – die de hoofdrol spelen in het filmpje – hebben al flink wat geld verdiend met het 56 seconde durende beeldfragment. Dankzij de video hebben ze een groot YouTube-kanaal kunnen opzetten die al voor meer dan 300.000 abonnees heeft gezorgd. Naar verwachting hebben ze alleen aan advertenties en videoweergaven al €120.000 verdiend. Dit is voor de ouders niet genoeg, aangezien ze het filmpje nu als NFT hebben verkocht voor een duizelingwekkend bedrag.

Koper telt €620.000 neer voor video als NFT

Een anonieme koper besloot om ‘Charlie bit my finger’ als NFT te kopen en is nu de enige persoon op de wereld die gerechtig toegang heeft tot het originele filmpje. Veel kopieën van de video blijven echter nog online, waaronder een die door de familie zelf is geplaatst in afwachting van de veiling. Nu de video als NFT is verkocht, heeft alleen de nieuwe eigenaar toegang en zal het stukje internetgeschiedenis deze week voorgoed van YouTube worden verwijderd. Zonde!