Dat wereldwijd bekende sporters astronomische bedragen verdienen, is al lang niet meer onbekend. Zo werd nog niet zo lang geleden het contract met daarin het gigantische salaris van voetballer Lionel Messi gelekt. De bestbetaalde sporter van het afgelopen jaar was echter – voor de verrassing – geen profvoetballer, maar een kooivechter. De Ierse MMA ster Conor McGregor was afgelopen jaar de bestbetaalde sporter ter wereld.

Conor McGregor best betaalde sporter van 2021

De Ierse kooivechter Conor McGregor is volgens het zakenblad Forbes momenteel de bestbetaalde sporter ter wereld. Het blad heeft uitgerekend dat hij met dank aan zijn commerciële activiteiten zo’n 180 miljoen dollar – omgerekend €150 miljoen – heeft verdiend in de afgelopen 12 maanden. De kooivechter heeft dit te danken aan zijn aandeel in het Ierse whisky merk Proper No. Twelve, dat ook in Nederlandse drankwinkels verkrijgbaar is.

Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes zijn er slechts 4 sporters die de magische grens van €100 miljoen passeren. Op plek twee staat voetballer Lionel Messi met $130 miljoen, gevolgd door Cristiano Ronaldo die $120 miljoen verdiende het afgelopen jaar. De twee voetballers hebben naast een gigantisch salaris ook lucratieve sponsordeals lopen met respectievelijk Adidas en Nike. Ronaldo verdient zijn geld ook met berichten plaatsen op Instagram, waar hij bizarre bedragen voor ontvangt.

MMA

In 2020 heeft Conor McGregor slechts 1 wedstrijd gevochten, die hij verloor van zijn rivaal Dustin Poirier. Over een maand komt er een vervolg van deze wedstrijd, die al eens eerder werd gehouden. Het wedstrijdgeld dat de Ier hiermee verdient zal ook enkele tientallen miljoenen bedragen, door het grote aantal kijkers. Ondanks dat er veel mensen zijn die via illegale websites de wedstrijd bekijken, zullen er ook veel ‘pay-per-views’ zijn die voor de grootste inkomstenbron zorgen.

McGregor staat bekend om zijn opvliegende en opvallende karakter, zowel binnen als buiten de MMA-kooi. Zelf ziet hij zichzelf als het gezicht van de organisatie UFC, die alle kooigevecht wedstrijden organiseert. Voor een MMA-wedstrijd kunnen de bedragen al snel oplopen tot een paar miljoen aan wedstrijdgeld voor de vechters.