Sinds de start van zijn razend populaire realityserie ‘Massa is Kassa’, is de 59-jarige multimiljonair Peter Gillis een BN’er. De ondernemer is de eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken en is goed voor een vermogen van meer dan €85 miljoen. Veel mensen vragen zich af hoe de goedlachse Brabander aan zijn gigantische vermogen is gekomen en daarom gaan we hier voor jullie wat dieper op induiken.

De levensloop van Peter Gillis

Naar eigen zeggen is Peter Gillis in het café van zijn ouders – café Kampzicht in het Brabantse Rijen geboren. Volgens hem is daar al zijn passie voor gokkasten ontstaan. De nog jonge Peter, zijn broer Gerard en zus Mary, hebben het niet perse breed thuis. Hun moeder moet geregeld truien breien voor de kinderen, als ze geen geld hebben om kleren te kopen. Volgens Peter Gillis zelf heeft hij zijn hardheid ook te danken aan zijn opvoeding.

Peter gillis levensloop

Foto: Gerard Burgers

Peter Gillis komt in zijn jeugd vaak in het café en pikt ook zijn eerste vakantiebaantje mee. De jonge Brabander gaat werken bij een slagerij en besluit na enige tijd zelfde om naar de slagersvakschool te gaan. Het zal samen met de lagere school de enige opleiding zijn die hij ooit afrondt, maar de handelsgeest is wel direct terug te vinden. Het vormt de basis voor het ondernemersleven dat Gillis uiteindelijk tientallen miljoenen op zal leveren.

Handelsdrift

Zijn handelsdrift komt in 1986 van pas, wanneer er een camping en strandbad in het Brabantse Asten te koop staat. Samen met zijn broer en zus doet Peter het hoogste bod: 4,25 miljoen gulden. Ze beschikken nog lang niet over genoeg geld, dus lenen ze het overige benodigde geld van de bank. Het klinkt als een familiedroom, maar binnen 2 jaar stoppen zowel zijn broer als zijn zus al binnen het bedrijf. Naar eigen zeggen liep hij harder van stapel dan zijn familieleden.

Asten Oostappen

Over het geld kwam een jarenlang conflict, waar een grote ruzie uit voortvloeide. De familievete had niet alleen gevolgen voor de relatie tussen Peter en zijn broer en zus, maar ook met die van Peters ouders en diens kinderen. Inmiddels hebben ze de grootste conflicten achter zich gelaten. Zakelijk gaat het ondanks de privé conflicten alsmaar beter met het bedrijf van Peter.

Ook de kinderen van Peter Gillis spelen een grote rol in het succes van zijn imperium. Oostappen Vakantieparken is gerust een familiebedrijf te noemen, aangezien alle kinderen van Gillis belangrijke rollen vervullen. Zo is de 25-jarige zoon Mark de operationeel manager, de 26-jarige dochter Inge directie-assistent en mag de 29-jarige zoon Ruud de rol van projectmanager bekleden. Met deze juiste personen op de juiste plekken, zal Oostappen Vakantieparken de komende jaren nog harder kunnen groeien.

Massa is Kassa

Zo koopt Gillis in 1994 tweehonderd stacaravans op voor verhuur, onder het inmiddels iconische motto ‘massa is kassa’ en ‘wie bedden heeft, heeft de toekomst’. Het concept slaat aan: vier jaar later koopt hij al zijn tweede park. Zijn vermogen bleef groeien, wat uiteindelijk heeft geleid tot een imperium van vakantieparken in Nederland. Zowel in Nederland als in België is Gillis inmiddels een grote speler in de recreatiemarkt.

Momenteel geniet hij met zijn 28 jaar jongere vriendin vol van het leven. Peter Gillis heeft een prachtig huis, een paar super luxe auto’s en sinds een tijd dus ook nog een goedlopende realityserie op televisie. Voor de centen zal hij dit laatstgenoemde zeker niet doen. Vanavond is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen alweer te zien op SBS6. Wij zitten er al klaar voor, jullie ook?