In navolging van Manchester City geplaatst heeft Chelsea zich gisteren geplaatst voor de finale van de Champions League. The Blues versloegen op het eigen Stamford Bridge Real Madrid met 2-0, Met een vroege goal van Timo Werner en een late van ex-Vitessenaar Mason Mount. De finale gaat net als twee jaar geleden een geheel Engels festijn worden, toen won Liverpool in Estadio Wanda Metropolitano met 2-0 van Tottenham Hotspur. Dit lijkt ons dan ook een goed moment om te kijken hoe sterk het wagenpark is van een aantal sterspellers bij Chelsea.

De sportwagens van de Chelsea-spelers

Dit is niet de eerste keer dat Chelsea zich mag gaan opmaken voor de beker met de grote oren. De eerste keer werd in 2008 in Moskou verloren van Manchester United. Vier jaar later lukte ze het wel, met name te danken aan Ivoriaan Didier Drogba, om voor de eerste keer de felbegeerde prijs omhoog te mogen houden. Afijn, voor inhoudelijke voetbalpraat moet je bij een andere platfom zijn, door over de wagens van de Chelsea-spelers.

Na de FA cup van dit jaar, die ze wisten te winnen, verzamelde een aantal fans buiten het stadium. Daar zagen ze superwagen naar superwagen het parkeerterrein afrijden. Kurt Zouma, Kai Havertz, Callum Hudson-Odoi, Edouard Mendy, Tammy Abraham, Christian Pulisic, Olivier Giroud, Timo Werner, César Azpilicueta, Ben Chilwell en Billy Gilmour behoorden tot de velen die met exotische wagens pronkten, terwijl ze het stadion verlieten.

We zien een handje vol G-wagons, diverse Mercedesen in allerlei uitvoeringen, Lamborghini Urusen en een aantal Porsches. Zoals je kan zien is Mercedes een populair merk onder de spelers van Thomas Tuchel. Toch rijdt niet iedereen in zo’n luxe bak. Middenvelder N’Golo Kante, die in 2016 voor €36.000.000,- overkwam van Leicester City, rijdt nog altijd in een Mini Cooper. Oh, en we mogen natuurlijk ook niet de Rolls-Royce Cullinan Black Badge van Hakim Ziyech vergeten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ESPN FC (@espnfc)

De Champions League finale tussen Chelsea en Manchester City zal 29 mei in Istanboel plaatsvinden.