Mocht je als man nog op zoek zijn naar een prachtige – en ietwat extravagante – trouwring, dan is jouw gloriemoment misschien al wel geweest. Er is namelijk een bijzondere en uiterst zeldzame Sakura diamant geveild, voor een miljoenenbedrag. Nog niet zo lang geleden werd het prachtige juweel – een paars- roze diamanten ring van 15,81 karaat aan de buitenwereld getoond. Het gaat om een diamant met de klasse IIA, wat zo goed als loepzuiver betekent.

€24 miljoen kostende diamant is de droom van elke vrouw

De roze Sakura diamant had voor de veiling een geschatte waarde van bijna $25 miljoen. Sakura is een Japans woord voor kersenbloesem en het juweel is een massieve diamant op een platina en gouden ring. Het is nu officieel de grootste paars-roze diamant die ooit is geveild, met een uiteindelijke verkoopprijs van $29,3 miljoen – omgerekend €24 miljoen – in Hong Kong. De koper van het unieke stuk edelmetaal was blij met de aankoop en noemde het de droom van elke vrouw. Gezien de kleur en de waarde van de edelsteen, kunnen wij dit best begrijpen.

Het bijzondere aan de glinsterende verschijning is de kleur. Natuurlijke roze diamanten zijn namelijk enorm zeldzaam en deze variant is zelfs nog groter dan de gemiddelde natuurlijke diamant. Christie’s – het veilingbedrijf dat de diamant aanbood – beweert dat slechts 10% van alle roze edelsteen meer dan 0.2 karaat weegt. De Sakura is dus bijna 80 keer zo groot met een ongekende 15,81 karaat. De Sakura wordt als IIA beoordeeld – loepzuiver – en het juweel biedt uitzonderlijke optische transparantie in plaats van de vaak wazige roze diamanten. Een uniek pareltje dus.

De voorzitter van het veilinghuis zei in een verklaring: “Dit uitzonderlijk zeldzame en magnifieke natuurwonder vertegenwoordigt een unieke expressie van identiteit en betoverende schoonheid door de betoverende paars-roze tint die de harten van kenners zal veroveren en verzamelaars over de hele wereld. Wie de gelukkige dame is die het juweel om haar vinger mag dragen, is helaas nog niet duidelijk.