Fans van de populaire hitserie Game of Thrones opgelet: de hoofdontwerper van het alom bekende sieradenmerk Fabergé heeft de handen ineen geslagen met Game of Thrones-kostuumontwerper Michele Clapton om een unieke drakenei te creëren. Het drakenei is uiteraard gemaakt in de vorm van een sierraad dat de grootsheid en reis van het Game Of Thrones karakter Daenerys Targaryen in kaart brengt. Het sierraad moet liefst €2 miljoen gaan kosten.

Diamanten drakenei Game of Thrones in de maak

Het ontwerp van het sieraad verwijst naar de bekende drakeneieren van Daenerys Targaryen en zijn volgens de makers een symbool voor haar passie voor haar draken en hoe ze tijdens haar reis door de show symbolen portretteerde via haar sieraden. Het Game of Throne ei zal later in 2021 worden onthuld voor liefst €2 miljoen.

Game of Thrones drakenei

Voor die €2 miljoen is het drakenei bedekt met diamanten, rhodium, smaragd en andere prachtige edelstenen. Het bestaat uit verschillende lagen die op elkaar zijn gezet en zo samen als een soort puzzel het ei vormen. Het ei komt tot stand door een samenwerking met het bedrijf achter Game of Thrones – HBO – en Fabergé.

Robijn aan de binnenkant

De binnenkant van het drakenei is de grootste verrassing. Favergé laat dit echter niet in het midden en geeft op de tekeningen al weer dat er een prachtig rode robijn in het midden van het ei te vinden is. Als dit een robijn is met een hoge karaat, zal dit ongetwijfeld ook bijdragen aan de hoge kosten van het kunstwerk.

drakenei
Ei

HBO vier met het drakenei het 10-jarig jubileum van de show en noemt het “The Iron Anniversary”, wat tevens de paasvieringen markeert. Of de sieraad daadwerkelijk verkocht gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Sommige mensen speculeren over een speciaal Game of Thrones museum waar het ei uiteindelijk in kan worden geplaatst.