Als we je vragen om de meest luxe SUV’s op te noemen, is de kans groot dat je de Rolls-Royce Cullinan al gauw benoemt. Dat geldt wellicht hetzelfde als we het aan Drake vragen. Samen met Chrome Hearts creëerde hij een zeer uitgesproken Cullinan, daarmee doelen we voornamelijk op het interieur.

Drake’s Chrome Hearts Rolls-Royce Cullinan

Drake, de meest gestreamde artiest van 2020, kwam samen met met het luxemerk Chrome Hearts opdraven met een blacked-out Cullinan. En de Canadese rapper is zo trots op zijn unieke rit dat hij, zelfs voordat hij hem in ontvangst nam, ermee instemde hem uit te lenen aan het Institute of Contemporary Art Miami voor vertoning tot 15 mei.

Drake-Hearts-Rolls-Royce-1

Van een afstand ziet de op maat gemaakte SUV eruit als elke andere versie van de Cullinan, maar na nadere inspectie zie je dat dit een unieke Rolls is. De veranderingen beginnen bij de motorkap, waar de iconische Spirit of Ecstasy is vervangen door een kerkhofkruis op de motorkap – driemaal het logo van Chrome Hearts.

Rolls-Royce

Hetzelfde is gebeurt bij de wieldoppen, die nu tollen met opvallende Chrome Hearts-logo’s. Als je goed kijkt zie je aan de rand nog de woorden gegraveerd: “Fuck You” – in gotisch schrift.

Fleur-de-lis

Hoewel de exterieure aanpassingen vanaf een afstandje haast niet zichtbaar zijn, is het interieur compleet overhoop gehaald en opnieuw ingevuld. De Chrome Hearts Cullinan heeft alles zwart gewatteerd leer, inclusief de middenconsole, dashboard en binnendeurpanelen. Dit is ook niet alleen het klassieke quilten in diamantstijl, want kruisen, fleur-de-lis-motieven en zilveren accenten zijn er in overvloed.

Drake-Hearts-Rolls-Royce-2

De affiniteit met het luxemerk is uitgebreid en wordt steeds verder uitgebreid. Vorig jaar toonde Drake al een met diamanten bezette Rolex Day-Date met een gouden Chrome Hearts-armband voordat hij die zomer een van de basketbalshirts van het merk droeg in de video voor ‘Laugh Now Cry Later’.

Lover Boy-merchandise

Buiten deze unieke Rolls-Royce, hebben de twee grootmachten ook samengewerkt aan een lifestyle-collectie. Onder de naam: Chrome Hearts Certified Lover Boy-merchandise, waaronder  hand geverfde hoodies in grape, lichtblauw en stoffig rood. Maar ook items als een teddybeer, een dagplanner, een face-roller en een gouden sleutelhanger.